Fall Guys Makers Memperoleh Permainan Epik

 


Epic Games memperoleh Mediatonic, yang merupakan pembuat permainan popular Fall Guys, yang merupakan pemerolehan utama terbaru dari pembuat permainan Fortnite.

Nilai pemerolehan itu sendiri tidak diungkapkan kepada umum, dan selain Mediatonic, Fortitude Games juga diperoleh. Kedua-duanya adalah anak syarikat Kumpulan Permainan Tonik.


"Bukan rahsia lagi bahawa Epic berminat untuk mengembangkan Metaverse, dan Tonic Games mempunyai tujuan yang sama. Usaha Epic untuk membangun masa depan maya ini, kita memerlukan bakat kreatif yang hebat yang tahu bagaimana membina permainan, kandungan dan pengalaman hebat," kata CEO itu. Epic Tim Sweeney dalam kapsyen.Perolehan ini unik kerana Fall Guys dibina menggunakan mesin permainan Unity, yang merupakan saingan dengan mesin permainan Epic, Unreal. Tetapi yang jelas adalah bahawa Epic mengakui bahawa dia berharap dapat menambahkan fitur crossplay gaya Fortnite ke Fall Guys.


Setelah pemerolehan ini selesai, Fall Guys akan tetap tersedia di Steam - saingan untuk Epic Games Store, tetapi pada masa akan datang Epic merancang untuk mempersembahkan permainan ini di Epic Game Store.


Kemudian Epic dan Mediatonic juga mengakui bahawa mereka tidak merancang untuk menjadikan Fall Guys permainan percuma. Ia berbeza dengan apa yang pernah dilakukan oleh Epic di Rocket League setelah memperoleh Psyonix - pembangun Rocket League.


"Di Tonic Games Group kami sering mengatakan bahawa 'semua orang layak mendapat permainan yang dibuat untuk mereka.' Dengan Epic, kami merasa seperti kami telah menemukan rumah yang dibuat untuk kami. Mereka mempunyai misi yang sama seperti kami untuk membina dan menyokong permainan yang mempunyai kesan positif, "kata Dave Bailey, Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasas Tonic Games Group.


Nama rasmi Fall Guys adalah Fall Guys: Ultimate Knockout, permainan battle royale yang dikeluarkan pada bulan Ogos 2020 untuk PS4 dan PC. Populariti permainan meningkat, seperti permainan indie Among Us, semasa wabak.


Anda boleh katakan Fall Guys terinspirasi dari acara Takeshi Fort, di mana pemain diminta untuk bersaing dalam pelbagai permainan mini yang unik dan menyingkirkan pemain lain.

Fall Guys Makers Memperoleh Permainan Epik Fall Guys Makers Memperoleh Permainan Epik Reviewed by thecekodok on 9:17:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.