Hanya 5 orang yang membuat permainan ini, dan pendapatannya adalah USD 100 juta

 


Valheim masih merupakan permainan sensasional di Steam, yang dalam catatan terbarunya, telah terjual 5 juta dengan pendapatan mencapai USD 100 juta .

Valheim dicipta oleh pemaju permainan indie, Iron Gate Studio, penciptanya yang terdiri daripada lima orang sahaja. Ya, lima orang membuat satu permainan, yang kemudian dijual dengan harga USD 19.99 senaskah.


Iron Gate pertama kali melancarkan Valheim melalui Early Access di Steam pada bulan Februari, di mana permainan ini segera masuk ke dalam senarai lima permainan paling banyak dimainkan, dengan lebih dari 500 ribu pemain bersamaan pada bulan Februari.


Saat ini Valheim berada di posisi ke-4 di Steam, di bawah CS: GO, Dota 2, dan PlayerUnknown's Battlegrounds.

Valheim mungkin layak dibandingkan dengan PUBG, yang memegang rekod untuk jumlah pemain serentak tertinggi di Steam, yang berjumlah lebih daripada 3.2 juta orang. Kerana PUBG memang permainan battle royale di mana 100 orang dapat bertarung sekaligus dalam satu permainan.


Begitu juga dengan Valheim, yang menggabungkan permainan simulasi kerajinan dan survival, seperti dari Minecraft dan Rust, yang berjaya menarik perhatian pemain.


"Valheim terus menarik pemain, dengan lebih dari 115 ribu ulasan positif di Steam," tulis Iron Gate dan penerbit permainan Coffee Stain Publishing dalam satu kenyataan.


"Permainan ini juga terus meningkat dalam peringkat dalam 250 permainan yang paling banyak ditinjau sepanjang masa di platform, sekarang di 39. Di Twitch, Valheim juga memiliki jumlah penonton yang stabil, dan para penggemar sekarang telah menghabiskan lebih dari 35 jam untuk menonton permainan Valheim. dengan masa bermain lebih 16,266 tahun, "tambahnya.

Hanya 5 orang yang membuat permainan ini, dan pendapatannya adalah USD 100 juta Hanya 5 orang yang membuat permainan ini, dan pendapatannya adalah USD 100 juta Reviewed by thecekodok on 1:47:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.