Hari Wanita Sedunia Menjadi Topik Tren Twitter

 


Hari Wanita Sedunia, yang disambut pada 8 Mac, mula dibincangkan di Twitter.


Berdasarkan pemantauan hashtag #InternationalWomensDay telah dimasukkan dalam perbincangan topik tren antarabangsa.


Sebilangan besar tweet ini dipenuhi dengan penghargaan dan pujian atas sumbangan wanita di seluruh dunia. Di samping itu, ada juga yang menyatakan harapan mereka terhadap wanita di seluruh dunia, termasuk mengenai peluang yang sama.


Untuk makluman, Hari Wanita Sedunia didedikasikan untuk meraikan perjuangan wanita di seluruh dunia. Berikut adalah ringkasan beberapa tweet di Twitter.


Twitter sendiri memeriahkan Hari Wanita Sedunia dengan kempen #SheInspiresMe. Kempen ini adalah bentuk kolaborasi Twitter dengan 40 pencipta di seluruh Asia Tenggara.


Sebagai sebahagian daripada meraikan Hari Wanita Sedunia, Twitter telah melancarkan emoji khas yang akan tersedia sepanjang bulan Mac 2021.


Emoji ini akan aktif apabila pengguna menge-tweet dengan hashtag #HariPerempuanInternasional, #HariPerempuanSedunia, #Generasi Setara, #InternationalWomensDay, #WomensDay, #WeAreWomen, # IWD2021, #IWD, dan #GenerationEquality.

Hari Wanita Sedunia Menjadi Topik Tren Twitter Hari Wanita Sedunia Menjadi Topik Tren Twitter Reviewed by thecekodok on 3:23:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.