Honor yakin bahawa ia akan mengatasi Huawei, inilah sebabnya

 


Ketua Pegawai Eksekutif Honor George Zhao percaya bahawa rangkaian telefon Magic terbaru syarikatnya akan mengatasi telefon bimbit Huawei Mate dan P.

Dalam wawancara panjang dengan wartawan dari media China, Zhao mendedahkan sejumlah cabaran yang dihadapinya setelah Honor meninggalkan Huawei dan beroperasi sebagai syarikat bebas.


Dia juga mengungkapkan rancangan Honor untuk masa depan, termasuk berkolaborasi dengan Qualcomm untuk mengembangkan telefon bimbit dengan sistem Snapdragon 888 pada cip (SoC), talian telefon bimbit Magic.

Menurut Zhao, pelepasan Honor dari Huawei dilakukan dengan cara yang paling terhormat, lengkap dengan pesta perpisahan dari CEO Huawei, Ren Zhengfei. Dan sekarang, menurutnya, Honor akan beroperasi dengan caranya sendiri.


Salah satu langkah mereka di masa depan adalah berunding dengan AMD, Intel, dan dua syarikat lain dari AS mengenai pelancaran dua komputer riba Honor Magicbook terbaru mereka dalam masa terdekat.


Zhao juga memberi jaminan bahawa telefon bimbit terbaru Honor akan mempunyai kemampuan kamera yang lebih baik, serta kemampuan pemprosesan yang lebih tinggi. Mereka dapat mencapainya kerana mereka bekerja dengan syarikat seperti Qualcomm dan Google, dan tidak lagi bergantung pada sumber daya Huawei.


Sebaliknya, Huawei sendiri dikatakan akan mengurangkan separuh pengeluaran telefon bimbitnya pada tahun 2021. Ini dilakukan untuk memastikan perbelanjaan tetap rendah.


Syarikat China ini berada dalam kedudukan yang sukar sejak dimasukkan dalam senarai hitam Jabatan Perdagangan AS pada tahun 2019. Huawei telah melakukan segala yang mungkin untuk bertahan dari semua kemungkinan, termasuk menjual sub-jenama Honor akhir tahun lalu.


Huawei dikatakan telah memberitahu pembekalnya bahawa pesanan untuk komponen telefon pintarnya akan dipotong lebih dari 60% tahun ini.


Laporan itu memetik sumber dari pelbagai pembekal yang mendedahkan bahawa Huawei hanya merancang untuk memesan komponen untuk 70-80 juta telefon pintar menjelang 2021.


Angka ini menunjukkan penurunan lebih dari 60% berbanding 189 juta unit telefon pintar Huawei yang dihantar tahun lalu. Beberapa pembekal bahkan menunjukkan bahawa angka ini berpotensi turun menjadi hampir 50 juta unit.


Walaupun Huawei belum mengeluarkan pernyataan rasmi mengenai perkara itu, sangat jelas bahawa sekatan AS memberi kesan kepada perniagaan telefon pintarnya secara global. Berbagai spekulasi berjalan liar dan bahkan menyebut bahawa Huawei mungkin terpaksa keluar dari perniagaan telefon pintar dalam waktu terdekat.

Honor yakin bahawa ia akan mengatasi Huawei, inilah sebabnya Honor yakin bahawa ia akan mengatasi Huawei, inilah sebabnya Reviewed by thecekodok on 4:59:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.