Huawei Melancarkan MatePad T10, Tablet untuk Keluarga


Huawei secara rasmi mengeluarkan MatePad T10. Tablet untuk keluarga ini dengan spesifikasi apa yang dibawanya?

Tablet ini mempunyai layar IPS dengan peregangan 9,7 inci dan resolusi 1,280 x 800 piksel. Huawei menyediakan ciri penapis cahaya biru untuk mencegah keletihan mata dan tablet ini diperakui oleh TuV Rheinland untuk melindungi penglihatan pengguna.


Untuk menikmati kandungan yang lebih memuaskan, Huawei MatePad T10 menghadirkan audio simetri di kedua-dua belah pihak. Huawei Histen 6.1 menampilkan sokongan untuk bunyi surround 3D 9.1 saluran, Bass Booster dan pilihan konfigurasi tambahan yang dapat disesuaikan mengikut pilihan peribadi. Ciri-ciri ini akan memastikan pengalaman hiburan yang mendalam bagi pengguna.


MatePad T10 menampilkan Kids Corner, bilik maya dengan banyak tetapan kawalan ibu bapa untuk menyesuaikan pengalaman anak-anak. Kids Corner dilengkapi dengan Perakam, Kamera, Lukisan Anak dan Multimedia - di mana ibu bapa dapat berkongsi kandungan multimedia seperti foto dan video dengan anak-anak mereka.


Di menu tetapan, ibu bapa dapat dengan mudah menambahkan aplikasi dan kandungan yang mereka izinkan untuk diakses oleh anak-anak mereka, dan menetapkan had waktu penggunaan. Mod eBook juga dimasukkan ke Kids Corner. Apabila diaktifkan, tablet menyesuaikan warna pada paparan untuk menawarkan pengalaman membaca seperti kertas.


Huawei memanfaatkan MatePad T10 dengan chipset Kirin 710A yang menggabungkan prestasi dan kecekapan bateri untuk memenuhi kerja harian. Tablet ini EMUI 10.1 yang menawarkan pengalaman intuitif bagi pengguna dengan serangkaian ciri untuk meningkatkan fungsi tablet.


Salah satunya adalah melalui Pengganda Aplikasi Huawei, yang menawarkan paparan layar split pintar dari satu aplikasi untuk memaksimumkan orientasi landskap dan mod gelap baru yang dikembangkan berdasarkan kajian faktor manusia untuk menawarkan pengalaman yang lebih selesa kepada pengguna ketika menggunakan tablet di gelap. Jangan terlepas pelbagai aplikasi tempatan yang terdapat di dalamnya, seperti Grab, Ruanguru, MAXStream dan lain-lain.


Spesifikasi Huawei MatePad T10

Dimensi 240.2 x 159 x 7.85 mm

Berat 450 gram

Skrin 9,7 inci, IPS, 1,280 x 800 piksel

Chipset Kirin 710A

GPU Mali G51

RAM 2 GB

Storan dalaman 32 GB + slot microSD hingga 512 GB

Kamera Belakang 5 MP

Kamera Depan 2 MP

Bateri 5,100 mAh

Kesambungan WiFi, Bluetooth 5.0, USB Jenis C

Biru

Huawei Melancarkan MatePad T10, Tablet untuk Keluarga Huawei Melancarkan MatePad T10, Tablet untuk Keluarga Reviewed by thecekodok on 3:23:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.