Ini adalah Tarikh Pelancaran Oppo Find X3

 


Tarikh pelancaran Oppo Find X3 di China telah dinyatakan menerusi poster yang dimuat naik oleh Oppo di media sosial Weibo. Siri unggulan terbaru dari Oppo akan diumumkan secara rasmi pada 11 Mac.

Poster menunjukkan siluet melengkung modul kamera belakang yang digunakan dalam siri Find X3. Siluetnya serupa dengan rendering rekaan Find X3 Pro yang bocor yang membawa modul kamera empat belakang yang unik.


Oppo tidak memberikan maklumat mengenai spesifikasi Find X3 di poster. Saat ini, Oppo China telah membuka pendaftaran untuk siri Find X3 di laman web rasminya, seperti yang dikutip dari Gizmochina, Isnin (1/3/2021).Dari kebocoran yang beredar, Oppo nampaknya sedang menyiapkan beberapa model sebagai sebahagian daripada siri ini, termasuk Find X3, Find X3 Pro, Find X3 Neo dan Find X3 Lite.


Varian Find X3 Neo dan Lite dianggap versi lain dari Oppo Reno5 Pro + 5G dan Reno5 5G yang membawa nama baru. Dua varian Reno5 telah dilancarkan di China sejak Disember lalu.


Poster mengumumkan jadual pelancaran untuk Oppo Find X3

Poster mengumumkan jadual pelancaran untuk Oppo Find X3 Photo: Weibo

Sementara itu, Find X3 Pro akan menjadi varian tertinggi dalam siri ini yang membawakan skrin OLED 6,78 inci dengan rekaan lubang punch. Layar ini akan mempunyai resolusi QHD +, warna 10-bit, dan kadar penyegaran adaptif dari 10Hz hingga 120Hz.


Find X3 Pro akan dikuasakan oleh chipset Snapdragon 888, sementara Find X3 biasa akan menggunakan Snapdragon 870. Find X3 Pro juga akan dilengkapi dengan bateri 4.500 mAh dengan sokongan untuk pengecasan pantas SuperVOOC 65W dan pengecasan tanpa wayar 30V AirVOOC.


Oppo Find X3 Pro akan dilengkapi dengan empat kamera belakang yang terdiri daripada kamera utama 50MP yang bergantung pada sensor Sony IMX766, kamera ultrawide 50MP, kamera telefoto 13MP dengan zoom optik 2x, dan kamera makro 3MP dengan sokongan zoom 25x.

Ini adalah Tarikh Pelancaran Oppo Find X3 Ini adalah Tarikh Pelancaran Oppo Find X3 Reviewed by thecekodok on 5:05:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.