Instagram Akan Memperkenalkan Ciri Bisu Kata kesat Memasuki DM

 


Aplikasi perkongsian foto Instagram dilaporkan mengembangkan fitur baru. Fungsi ini akan membantu pengguna merasa selamat ketika menggunakan platform.


Memetik Digital Information World, Isnin (8/3/2021), fitur Instagram baru yang akan dilancarkan akan memberikan kemampuan untuk menyekat kata-kata tertentu yang dianggap kasar atau menjengkelkan di ruangan komen atau pesanan langsung (DM).


Maklumat ini diketahui dari penyelidik aplikasi Alessandro Paluzzi. Paluzzi berkongsi tangkapan skrin di bahagian privasi Instagram. Di mana, di bahagian itu terdapat pilihan kawalan kandungan tambahan.


Di bahagian itu pengguna dapat memasukkan kata-kata yang dianggap menjengkelkan atau kasar untuk disekat, ketika memasukkan komen atau DM.


Paluzzi juga menggarisbawahi, Instagram merancang untuk menyajikan satu ciri yang membantu pengaruhnya dan pencipta kandungan untuk mengewangkan karya mereka.Ciri yang disebut affiliate ini termasuk dalam program pemasaran dan dapat dilihat di bahagian pencipta di Instagram. Pengguna boleh mendaftar melalui beberapa langkah.


Instagram sendiri semakin serius untuk mengemas kini aplikasinya. Sebelumnya, Instagram juga dikatakan menampilkan fitur kecerahan AI yang membantu pengguna menyesuaikan kecerahan foto mereka secara automatik.


Sebelum ini, Instagram melancarkan Bilik Langsung. Fungsi ini membolehkan pengguna menyiarkan IG Live sehingga 4 orang.


Sebelum ini, had maksimum untuk siaran IG Live yang dikongsi hanya untuk 2 orang. Ciri Bilik Langsung kini tersedia di seluruh dunia.


"Kami berharap bahawa meningkatkan jumlah pengguna yang dapat hidup bersama akan mewujudkan peluang baru, mengadakan rancangan bual bicara, sesi soal jawab, atau berkolaborasi dengan artis lain. Walaupun anda hanya mahu berbual dengan rakan," kata Instagram dalam blog muat naik.


Menurut Instagram, Bilik Langsung akan memberi lebih banyak ruang kepada pencipta untuk membina perniagaan mereka dan menjana lebih banyak wang.


Lebih-lebih lagi, sebelum Instagram mengumumkan, penonton rancangan IG Live dapat membeli lencana untuk pencipta kegemaran mereka, untuk menunjukkan sokongan.


Kini dengan Bilik Langsung, penonton dapat membeli lencana untuk hos dan menggunakan ciri interaktif lain seperti Belanja atau Pengumpulan Dana Langsung.

Instagram Akan Memperkenalkan Ciri Bisu Kata kesat Memasuki DM Instagram Akan Memperkenalkan Ciri Bisu Kata kesat Memasuki DM Reviewed by thecekodok on 3:20:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.