Jadual League of Legends: Wild Rift SEA Icon Series Summer Season

 


Riot Games telah mengumumkan bahawa acara League of Legends yang berprestij: Wild Rift, Asia Tenggara (SEA) Series musim panas akan bermula pada 3 April 2021.

Wild Rift SEA Icon Series akan menjadi kejohanan pertama yang diadakan oleh Riot Games Asia Tenggara, dengan kerjasama rakan serantau. Kejohanan ini akan menjadi langkah awal yang penting dalam mewujudkan pemain generasi pertama dan pasukan serantau Asia Tenggara yang layak dilantik ke peringkat eSports mudah alih selular antarabangsa.


Bermula sejak Februari lalu hingga akhir Mac 2021, kejohanan itu diadakan di 7 wilayah Asia Tenggara dan bertanding untuk gelaran Rift Pramusemmim yang liar. Pasukan teratas akan bertanding selama dua bulan dan pemenang akan dipenuhi pada Piala Super Summer, yang dilaporkan dalam Detikinet dari IGN, Rabu (10/3/2021).



"Pra-season League of Legends: Wild Rift Southest Asia Icon Series . Kami menyaksikan beberapa perlawanan yang menakjubkan dari pasukan yang dijemput," kata Chris Tran, ketua Esports Riot Games Asia Tenggara, Hong Kong dan Taiwan.


"Kami tidak sabar untuk melihat pemain serantau yang teratas dan kami menjemput semua peminat Rift liar untuk menyokong pasukan kegemaran mereka pada musim panas ini," katanya.


League of Legends: Siri Laut Laut Series Serone Seronok bermula pada 3 April 2021 selama lapan minggu di Filipina, Vietnam, Thailand, Taiwan, Malaysia, Indonesia dan Singapura. Berikut adalah tarikh pendaftaran dan kelayakan kejohanan rift serantau.


1. Indonesia (satu up)


Pendaftaran: 22 Mac

Kelayakan: April 4

2. Malaysia (ESL MY)


Pendaftaran: 8 Mac

Kelayakan: 3 April

3. Filipina (PPGL)


Pendaftaran Luzon Terbuka 1: 22 Mac

Luzon Buka 1: 4 April Kelayakan

Luzon Terbuka 2: 29 Mac Pendaftaran

Luzon Terbuka Kelayakan 2: 10 April

PENDAFTARAN VISA BUKA: 12 April

Kelayakan Visa Terbuka: 24 April

Pendaftaran Terbuka Midanao: 12 April

Kelayakan Terbuka Midanao: 24 April

4. Singapura (Elifant)


Pendaftaran: 29 Mac

Kelayakan: April 24

5. Taiwan (Arena Permainan Cyber)


Pendaftaran: 15 Mac

Kelayakan: 3 April

6. Thailand (ESL th)


Pendaftaran: 8 Mac

Kelayakan: 3 April

7. Vietnam (VNG)


Pendaftaran: 15 Mac

Kelayakan: 3 April

Jadual League of Legends: Wild Rift SEA Icon Series Summer Season Jadual League of Legends: Wild Rift SEA Icon Series Summer Season Reviewed by thecekodok on 5:46:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.