Jadual Pelancaran Pro iPad Baru yang Bocor

 


Apple diramalkan akan melancarkan iPad Pro baru pada bulan April. Di samping itu, mereka juga mempersiapkan pengganti mini iPad dan iPad biasa yang akan dilancarkan tahun ini.

Berdasarkan khabar angin terbaru dari Bloomberg, iPad Pro yang baru dijangka mempunyai ukuran layar yang sama dengan pendahulunya pada 11 inci dan 12.9 inci.


Tetapi iPad Pro generasi baru ini akan menggunakan chipset yang prestasinya setara dengan Apple M1 yang digunakan oleh MacBook Air, MacBook Pro dan Mac mini yang baru dilancarkan.Prosesor tidak hanya lebih pantas, dua model iPad Pro juga akan membawa peningkatan kamera. Apple juga dilaporkan menguji iPad Pro dengan port Thunderbolt, yang memungkinkan untuk pemindahan data lebih cepat daripada USB-C yang digunakan pada iPad Pro semasa.


Bloomberg melaporkan bahawa iPad Pro 12.9 inci akan menggunakan panel LED Mini yang menawarkan nisbah kontras yang lebih tinggi dan tidak cenderung terbakar daripada skrin OLED, seperti yang dikutip dari The Verge, Khamis (18/3/2021).


Laporan ini sesuai dengan desas-desus sebelumnya, termasuk dari penganalisis Ming-Chi Kuo, yang mengatakan bahawa iPad Pro akan menjadi peranti pertama Apple yang menggunakan teknologi LED Mini.


Selain iPad Pro baru, Apple juga mengembangkan mini iPad baru dengan layar yang lebih besar. Seperti diketahui, iPad mini kini mempunyai layar dengan pepenjuru 7,9 inci.


Syarikat itu, yang beribu pejabat di Cupertino, AS, kali terakhir melancarkan mini iPad pada tahun 2019. Penggantinya diramalkan akan dilancarkan seawal tahun ini.


Apple juga merancang untuk melancarkan iPad generasi baru tahun ini. Varian iPad termurah dijangka akan menampilkan reka bentuk baru, lebih nipis dan lebih ringan.

Jadual Pelancaran Pro iPad Baru yang Bocor Jadual Pelancaran Pro iPad Baru yang Bocor Reviewed by thecekodok on 5:50:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.