Kebocoran iPhone 13 Terkini, Muncul dengan Kedudukan Lebih Kecil


 iPhone 13 dikhabarkan hadir dengan reka bentuk takik yang lebih kecil. Foto terbaru yang dibocorkan nampaknya menyokong khabar angin ini.

Kebocoran ini datang dari iRepair, penyedia perkhidmatan pembaikan di Yunani melalui foto yang dikongsi dengan MacRumors. Mereka berkongsi foto yang mendakwa sebagai panel kaca untuk skrin iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro dan iPhone 13 Pro Max.


Ukuran panelnya sama dengan ukuran skrin yang digunakan oleh kuartet iPhone 12, iaitu 5,4 inci, 6,1 inci dan 6,7 inci. Tetapi takik dalam foto kelihatan lebih kecil jika dibandingkan dengan yang digunakan pada iPhone 12.Ukuran takik dapat diselaraskan kerana pembesar suara lubang suara digerakkan dari takik ke bahagian atas bezel. Reka bentuk ini dikhabarkan untuk iPhone 12 tahun lalu tetapi tidak terwujud, seperti dikutip dari MacRumors, Khamis (25/3/2021).


Penganalisis Apple Ming-Chi Kuo dan beberapa sumber lain sebelum ini mendakwa beberapa komponen Face ID akan disatukan dalam iPhone 13 untuk mengurangkan ukuran takik. Tetapi mereka tidak pernah menyebutkan perubahan kedudukan alat dengar.


Apple memperkenalkan reka bentuk takik untuk pertama kalinya pada iPhone X yang dilancarkan pada tahun 2017. Reka bentuk ini dipilih untuk dapat menampung komponen dan sensor untuk Face ID.


Setelah mengurangi ukuran takik, Apple diprediksi akan beralih ke reka bentuk lubang punch untuk iPhone yang dilancarkan pada tahun 2022, mengikuti rancangan yang digunakan oleh sejumlah ponsel unggulan seperti Samsung Galaxy S21 dan Xiaomi Mi 11.


Setelah itu, pada tahun 2023 syarikat yang dibuat oleh Steve Jobs akan menghadirkan iPhone layar penuh tanpa kedudukan atau lubang di layar dan menggunakan sensor cap jari di bawah layar.


Terlepas dari takik, iPhone 13 (atau apa pun yang disebut) akan mempunyai reka bentuk yang serupa dengan iPhone 12. Tetapi ciri-cirinya akan diperbaiki, seperti kadar penyegaran 120Hz untuk model Pro, bateri lebih besar, lebih cepat Cip A15, dan kamera yang lebih canggih.


Tidak seperti pelancaran iPhone 12 yang ditangguhkan kerana wabak COVID-19, pelancaran iPhone 13 tahun ini diramalkan akan kembali ke jadual normal pada bulan September 2021.

Kebocoran iPhone 13 Terkini, Muncul dengan Kedudukan Lebih Kecil Kebocoran iPhone 13 Terkini, Muncul dengan Kedudukan Lebih Kecil Reviewed by thecekodok on 2:12:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.