Kenali Ciri Google Workspace untuk Menyokong Aktiviti WFH

 


Hingga kini, masih banyak syarikat yang menerapkan kebijakan kerja dari rumah (WFH) untuk pekerjanya.


Dalam menjalankan tugas harian semasa WFH menggunakan komputer / komputer riba, sudah tentu pekerja akan menggunakan perisian atau perisian untuk membantu aktiviti mereka menjadikannya lebih mudah, cepat, dan lebih lancar.


Salah satu perkhidmatan yang dapat menyokong aktiviti WFH adalah Google Workspace. Platform ini sebelumnya dikenal sebagai G Suite, koleksi alat pengkomputeran awan, produktivitas dan kolaborasi, dan perisian.


Google Workspace sendiri senang digunakan untuk pekerja pejabat, syarikat, kerajaan, dan juga institusi pendidikan.


Beberapa kelebihan Google Workspace yang berguna untuk memudahkan kerja, antara lain.


- Dengan menggunakan Google Meet, anda dapat membuat pertemuan dalam talian yang dihadiri oleh sehingga 250 orang sekaligus dan dapat merakam dan menyimpannya di Google Drive.


- Anda boleh mengedit dokumen, spreadsheet atau persembahan bersama-sama sehingga lebih mudah dalam kolaborasi masa nyata dengan pasukan.


- Anda juga boleh mengatur agenda kerja atau mesyuarat di kalendar dan berkongsi fail di Google Drive supaya seluruh pasukan tetap bekerjasama walaupun anda tidak berada di pejabat yang sama.


- Pengembangan fitur baru untuk Google Meet di Google Workspace adalah anda dapat melakukan Meet gambar-dalam-gambar sambil menggunakan Dokumen, Helaian, dan Slaid. Ini berguna untuk pekerja yang akan berjumpa atau bertemu dengan pelanggan.

Pengalaman bersepadu yang ditawarkan oleh Google Workspace tersedia untuk semua pengguna yang membayar atau berlangganan.


Google Workspace menawarkan rancangan bulanan yang berbeza-beza bergantung pada jenis dan saiz perniagaan atau syarikat anda.


Berikut adalah senarai harga pakej Google Workspace setiap bulan:


- Pemula Perniagaan: US $ 4.20 (harga promosi dari harga asal AS $ 6)


- Standard Perniagaan: US $ 9.60 (harga promosi dari harga asal AS $ 12)


- Business Plus: US $ 18


"Ruang kerja Google memberikan faedah dalam menjalankan perniagaan di era digital masa kini. Selain menjadikan pasukan produktif di mana sahaja, menjamin ketersediaan perkhidmatan, kebolehpercayaan dan keselamatan adalah keutamaan bagi Google dalam mengembangkan produk ini," kata Pengasas Kreasimaya, Hardi.

Kenali Ciri Google Workspace untuk Menyokong Aktiviti WFH Kenali Ciri Google Workspace untuk Menyokong Aktiviti WFH Reviewed by thecekodok on 5:37:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.