Mencari maklumat bom, kuali dan beg galas, keluarga ini dikunjungi oleh polis


 Jangan sembarangan mencari maklumat mengenai bom di Google. Peralatan dapur tertentu juga dihubungkan dengan bom buatan sendiri. Di Amerika, anda boleh dihubungi oleh polis.

Seorang wanita dari New York, Amerika Syarikat mengakui bahawa dia didatangi oleh polis kerana sejarah pencarian keluarganya di Google. Michele Catalano mengatakan pencariannya untuk 'periuk tekanan', pencarian suaminya untuk 'bag galas', dan rasa ingin tahu anaknya mengenai maklumat mengenai pengeboman di Boston menjadikan keluarganya sebagai sasaran kecurigaan oleh pihak berkuasa.


Catalano sedang bekerja ketika polis tiba, sementara suaminya duduk di ruang tamu. Dia menceritakan pengalamannya dalam catatan di Medium.com. Walaupun ketakutan, kejadian itu diputuskan untuk tidak menjadi kes jenayah setelah lawatan itu selesai.Kisah lama dari tahun 2013 ini telah mengejutkan orang ramai sekarang. Walaupun polis Suffolk telah mengesahkan bahawa pegawai pergi ke rumah itu, mereka menjelaskan bahawa itu adalah hasil maklumat rahsia, bukan kerana pemantauan carian internet tertentu. Dalam satu kenyataan, pejabat pesuruhjaya polis membuat komennya.


"Detektif perisik jenayah Suffolk County menerima maklumat dari sebuah syarikat komputer yang berpusat di Bay Shore mengenai pencarian komputer yang mencurigakan oleh seorang pekerja yang baru-baru ini berhenti dari pekerjaannya. Pencarian komputer bekas pekerja itu dilakukan di tempat kerja pekerja ini. Di komputer itu., Pekerja itu mencari untuk istilah 'pressure cooker bombs' dan 'backpacks', "jelasnya.

Sementara itu, FBI memberitahu Guardian seperti yang dilihat pada hari Selasa (30/3/2021) bahawa Catalano dikunjungi oleh Polis Nassau dengan kerjasama Polis Suffolk.


"Dari pemahaman kami, kedua-dua pegawai polis itu tahu," kata jurucakap FBI Kelly Langmesser.


Yang mengejutkan, Polis Daerah Nassau mengatakan Catalano belum dikunjungi oleh mereka dan menafikan terlibat dalam situasi tersebut. Setelah sibuk, Catalano kembali memuat naik sesuatu di Tumblr dan mengatakan bahawa dia baru mengetahui fakta sebenar.


"Kami mendapat tahu dari Polis Suffolk bahawa pencarian itu juga melibatkan perkara yang dilihat oleh suami saya dalam pekerjaan lamanya. Kami tidak diberitahu mengenai hal ini semasa soal siasat dan kami yakin bahawa itu hanya hasil dari pencarian rumah kami," katanya. kata.

Mencari maklumat bom, kuali dan beg galas, keluarga ini dikunjungi oleh polis Mencari maklumat bom, kuali dan beg galas, keluarga ini dikunjungi oleh polis Reviewed by thecekodok on 6:01:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.