Mengenal TeamViewer, Penaja Baru Manchester United


 Manchester United mengubah penajaannya dari Chevrolet menjadi TeamViewer, sebuah syarikat teknologi yang berpusat di Jerman dan beroperasi dalam perniagaan perisian, terutama untuk segmen perusahaan. Perjanjian ini bertujuan untuk meningkatkan profil global TeamViewer.

Mereka tidak mendedahkan perincian perjanjian itu, tetapi dua sumber memberitahu Reuters bahawa nilai tahunan kontrak lima tahun adalah sekitar 55 juta euro (USD 65 juta) atau kurang dari 40 juta pound (55 juta USD ) setahun.


"Team Viewer akan membolehkan Manchester United mendekatkan peminat dengan pasukan yang mereka sukai melalui penyelesaian AR yang inovatif dan akses jarak jauh ke Theater of Dreams," kata Manchester United.TeamViewer mengatakan bahawa, disebabkan peningkatan perbelanjaan pemasaran dari perjanjian ini dengan Manchester United dan inisiatif global lain, margin keuntungan akan menjadi sempit. Peratusannya adalah 49% - 51% dari sebelumnya 55% - 57%. Perbelanjaan pemasaran tambahan TeamViewer juga meningkat.


Walau bagaimanapun, dipercayai bahawa kemasyhuran global MU akan bermanfaat untuk menjadikan TeamViewer lebih dikenali dan memberi kesan positif dalam jangka masa panjang. "Kami percaya bahawa pendedahan pemasaran yang akan dikumpulkan oleh TeamVIewer dari kesepakatan itu dapat membantu daya tarikan syarikat dengan ketara," tulis penganalisis Morgan Stanley.


TeamViewer adalah syarikat perisian sambungan jauh yang beribu pejabat di Goppingen dan sejak itu berkembang di peringkat antarabangsa. Mereka ditubuhkan pada tahun 2005 dan kini mempunyai lebih daripada 800 pekerja.


Produknya seperti platform dengan nama yang sama, TeamViewer, yang membolehkan penyambungan peranti dari pelbagai jenis di syarikat. TeamViewer juga menawarkan aplikasi augmented reality untuk membantu pekerja.


Syarikat itu merupakan penaja kemeja Manchester United selama lima tahun, dan menjadi perjanjian kemeja Liga Perdana terbesar semasa wabak coronavirus. Walau bagaimanapun, ia masih kurang berharga untuk Setan Merah daripada perjanjian terakhir dengan Chevy yang lebih luas, kerana ia termasuk menyediakan kereta untuk para pemain.

Mengenal TeamViewer, Penaja Baru Manchester United Mengenal TeamViewer, Penaja Baru Manchester United Reviewed by thecekodok on 5:32:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.