Microsoft Akan Memperoleh Aplikasi Chat Game Discord USD 10 billion


 Menjelang akhir bulan ketiga tahun ini, Microsoft melancarkan tindakan korporatnya. Microsoft dilaporkan sedang dalam proses merundingkan pengambilalihan Discord dengan harga USD 10 billion 

Hak untuk tat, kepentingan Microsoft, seperti dikutip dari Cnet, Selasa (23/3/2021) Discord telah menerima minat dari syarikat yang ingin membelinya. Dikatakan bahawa Xbos Boss Phil Spencer dikatakan sedang berbincang dengan Discord mengenai kemungkinan kesepakatan untuk tindakan korporat ini.


Microsoft bukan satu-satunya peminat, tetapi ada beberapa pembeli berpotensi yang telah menyatakan keinginan untuk membeli Discord. Hanya dari berita yang beredar, syarikat yang diasaskan oleh Bill Gates dan Paul Allen telah muncul.


Mengenai proses rundingan yang sedang berlangsung, baik Microsoft maupun Discord langsung menanggapi berita pengambilalihan tersebut.


Sebelum nama Microsoft muncul, Epic Games dan Amazon dilaporkan sedang melakukan perbincangan serius dengan Discord. Namun, sehingga kini, berita tersebut belum ditindaklanjuti.


Dilancarkan pada tahun 2015, Discord, yang merupakan aplikasi sembang untuk pemain, terus berkembang dengan pesat. Terutama semasa pandemik, Discord meningkatkan penggunaannya, salah satunya disebabkan oleh populariti permainan Antara Kami yang viral, yang memerlukan komunikasi antara pemain.


Discord diketahui mempunyai 140 juta pengguna bulanan dan dicatat telah menjana pendapatan sebanyak USD 130 juta tahun lalu. Walaupun begitu, aplikasi sembang untuk pemain ini nampaknya tidak berjaya.


Adakah proses perundingan untuk pemerolehan Microsoft Discord dapat dicapai?

Microsoft Akan Memperoleh Aplikasi Chat Game Discord USD 10 billion Microsoft Akan Memperoleh Aplikasi Chat Game Discord USD 10 billion Reviewed by thecekodok on 4:38:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.