Microsoft Menguji Resolusi HD Penuh di Xbox Cloud Gaming


 Microsoft dilaporkan sedang menguji Xbox Cloud Gaming.


Dilaporkan dari Xda-Developers, Isnin (1/3/2021), bahagian servis Xbox Game Pass ini bukan sahaja memungkinkan pemain mengalirkan permainan dari awan, tetapi juga konsol Xbox Series S dan X secara langsung.


Ini bermaksud bahawa syarikat tersebut memberikan pengalaman xCloud kepada peranti penggunanya dan komputer yang menjalankan Windows 10. Namun, dikhabarkan bahawa fitur ini belum berfungsi untuk versi aplikasi.


Di samping itu, perkhidmatan ini akan serasi dengan peranti ARM. Ia juga akan memuatkan ciri seperti sokongan sentuhan dan sokongan giro, yang masih perlu dikemas kini.


Peningkatan seterusnya adalah sokongan untuk resolusi 1080p atau Full HD. Pada masa ini, streaming xCloud masih terhad kepada resolusi 720p atau HD.


Sebagai perbandingan, pesaing Microsoft lain yang juga mempunyai barisan produk serupa, iaitu Google Stadia, sudah menyokong resolusi Full HD. Oleh kerana itu, kemas kini ini menjadikan Microsoft mengejar penyelesaian.


Pada masa yang sama, sebahagian besar infrastruktur pelayan Microsoft didasarkan pada seni bina Xbox One.


Microsoft merancang untuk beralih ke seni bina Xbox Series X pada tahun ini. Oleh itu, resolusi Full HD mungkin merupakan hasil pertama dari perubahan tersebut.

Microsoft Menguji Resolusi HD Penuh di Xbox Cloud Gaming Microsoft Menguji Resolusi HD Penuh di Xbox Cloud Gaming Reviewed by thecekodok on 6:48:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.