OnePlus Menunjukkan Foto 'Earthrise' Menjelang Pelancaran OnePlus 9

 


Ketua Pegawai Eksekutif OnePlus Pete Lau mempamerkan foto yang sangat mirip dengan foto 'Earthrise' menjelang pelancaran perdana terbaru mereka, OnePlus 9.

"Sesuatu yang baru ada di cakrawala," tulis OnePlus di poster, pautan itu di tweet oleh Lau, lengkap dengan tarikh pelancaran. Yaitu pada 8 Mac.


Earthrise adalah nama foto yang diambil dalam misi Apollo 8. Foto menunjukkan Bumi dan sebahagian permukaan bulan, yang ditangkap oleh angkasawan William Anders dari orbit bulan pada 24 Disember 1968.


Menariknya, foto ini diambil menggunakan kamera Hasselblad, sebuah syarikat Sweden, yang dilaporkan berkolaborasi dengan OnePlus untuk telefon terbarunya.


Foto seperti ini biasanya digunakan oleh pengeluar telefon bimbit untuk menunjukkan kemampuan kamera pada telefon bimbit mereka yang dapat memotret bulan. Jadi diandaikan bahawa OnePlus 9 mungkin juga mengutamakan ciri kamera, atau lebih tepatnya ciri astrofotografi.


OnePlus juga sebelumnya dikabarkan akan melepaskan tiga telefon dalam siri OnePlus 9, yakni OnePlus 9, OnePlus 9 Pro, dan OnePlus 9R, serta smartwatch, pada pertengahan Mac 2021.


Khabar angin lain juga mengatakan bahawa OnePlus 9 Pro akan dilengkapi dengan pengecasan pantas tanpa wayar 45W. Walaupun OnePlus 9 dikatakan memiliki layar datar 6,55 inci 120Hz 1080p, 9 Pro menggunakan layar 6,78 inci 120Hz 1440p.


Kedua-dua siri ini dilaporkan akan menggunakan Snapdragon 888 sebagai otak. Manakala OnePlus 9R akan menggunakan Snapdragon 865, yang banyak digunakan pada ponsel unggulan 2020.

OnePlus Menunjukkan Foto 'Earthrise' Menjelang Pelancaran OnePlus 9 OnePlus Menunjukkan Foto 'Earthrise' Menjelang Pelancaran OnePlus 9 Reviewed by thecekodok on 3:48:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.