Oppo Memastikan Oppo Enco X Siap Hadirkan di Pasaran


Oppo baru saja mengumumkan kehadiran aksesori audio baru dengan kerjasama Dynaudio. Melalui kerjasama ini, Oppo memperkenalkan fon telinga tanpa wayar premium dengan siri Oppo Enco X.


Kami percaya teknologi adalah alat muzik era baru dan Enco X adalah karya teknologi audio terbaik dari Oppo dan Dynaudio.


Oppo dan Dynaudio telah bekerjasama secara intensif sejak tahun 2019 untuk mengembangkan Oppo Enco X. Mereka telah menjelajah 30 bahan dan 152 komponen yang berbeza, sebelum memutuskan struktur akustik terakhir aksesori ini.


Reka bentuk dan susunan Oppo Enco X dilakukan oleh sekumpulan pakar akustik, Dynaudio, yang diketuai oleh Daniel Emonts. Daniel sendiri terkenal sebagai profesional yang telah 30 tahun menceburi industri audio.

Perlu diketahui, Dynaudio adalah jenama audio Hi-Fi kelas premium dari Denmark yang telah terkenal sejak tahun 1977. Oleh itu, Oppo juga telah menjalin kerjasama dengan Dynaudio untuk mengubah pembesar suara besar menjadi pembesar suara kecil yang dapat dinikmati secara langsung di telinga pengguna.


 Oppo Enco X juga akan dilancarkan di pasaran, walaupun harga rasmi belum dinyatakan

Sebelum ini, Oppo secara rasmi mendedahkan perincian penampilan Reno5 F. Telefon pintar ini juga melengkapkan rangkaian Oppo Reno5 Series.


Syarikat itu mengatakan, telefon pintar ini akan mempunyai perbezaan dari pendahulunya dan mensasarkan golongan muda dengan usia 18-25 tahun.


Dengan teknologi Flowing Light Design, warna cahaya pada badan telefon pintar ini akan kelihatan lebih kaya. Pada pandangan pertama ia kelihatan berkilat di bahagian luar, tetapi matte di bahagian dalam. Reka bentuk menjadikan sudut pantulan campuran warna menunjukkan kesan warna yang berbeza.


Warna kelihatan berbeza dari sudut cahaya masuk atau arah yang dilihat pengguna.


Kemudian, untuk warna Fluid Black, telefon pintar ini mempunyai gradasi warna halus yang bagus.


Salah satu bahan sokongan adalah panel komposit yang mempunyai ketelusan yang tinggi seperti kaca, tetapi mempunyai ketahanan yang lebih kuat terhadap retak dan pecah.


Sistem Multi-Penyejukan yang ditawarkan juga akan mengelakkan pengguna merasakan peranti terlalu panas dengan cepat. Ini tentu saja disokong oleh bahan pembuatan telefon pintar yang dipilih.


Kerana biasanya orang muda bermain permainan ketika mengisi, tetapi di Reno5 F tidak akan cepat panas


Bahan yang digunakan lebih senang dibuat dan mempunyai kelebihan lebih ringan.


Kemudian, ia dapat menghasilkan lebih banyak warna.

Reno5 F akan mempunyai berat 172 gram, dengan ukuran layar 6.43 inci. Kemudian ada juga sokongan skrin FHD +, nisbah 20: 9, dan kepadatan 409 piksel per inci, kadar penyegaran 60Hz.


Ketebalan peranti ini agak tipis, iaitu hanya 7.8mm. Di samping itu, ia dilengkapi dengan In-Display Fingerprint 3.0 yang disokong oleh kemampuan untuk mengesan cap jari yang nyata atau tidak.

Oppo Memastikan Oppo Enco X Siap Hadirkan di Pasaran Oppo Memastikan Oppo Enco X Siap Hadirkan di Pasaran Reviewed by thecekodok on 6:07:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.