Oppo Menjanjikan Kelajuan Terbaik Reno5 F

 


Oppo dalam masa terdekat akan mengeluarkan telefon bimbit terbarunya, iaitu Reno5 F, yang menjanjikan untuk menawarkan kelajuan terbaik.

Reno5 F ditujukan untuk pasaran belia dalam lingkungan umur 18-25 tahun, iaitu pelajar atau orang yang baru mula bekerja. Pengguna di kelas ini menurut Oppo adalah pengguna biasa berkaitan dengan kepantasan dalam menanggapi setiap situasi.


Untuk pelajar atau orang yang bekerja untuk pertama kalinya dan memasuki tahap lain dalam hidup mereka.

Di samping itu, Oppo juga menawarkan pilihan warna yang unik pada Reno5 F, iaitu Fluid Black dan Fantastic Purple. Warna badan belakang Reno5 F ini akan berubah mengikut sudut pandangan dan arah cahaya.

Flowing Light Design adalah gaya reka bentuk yang digunakan pada telefon ini, menjadikannya kelihatan tipis, sederhana, dan tetap elegan. Badan belakang mempunyai tekstur matte tetapi dibalut dengan bahan berkilat. Bahan bodi belakang adalah komposit, dengan ketelusan tinggi dan menjanjikan sebanding dengan kaca, tetapi lebih tahan terhadap pecah dan retak.


Penggunaan bahan komposit ini juga menjadikan Reno5 F mempunyai badan yang ringan, hanya 172 gram, dan juga nipis, hanya 7.8mm.


"Jika anda menggunakan bahan kaca, beratnya akan lebih berat. Bahan (komposit) ini membuat pilihan warna lebih pelbagai, dan pengeluarannya lebih mudah daripada kaca," tambah Aryo.


Layar yang digunakan adalah jenis AMOLED dengan ukuran 6,43 inci, dan lubang pukulan untuk kamera depan. Bezel agak tipis, dan nisbah skrin-ke-badan 90.8%.


Teknologi Sunlight Screen meningkatkan keterlihatan skrin sehingga pengguna dapat melihat skrin mereka dengan jelas pada waktu siang walaupun ketika di bawah terik matahari.


Pada waktu malam, Moonlight Screen secara automatik meredupkan skrin dengan menetapkan kecerahan terendah pada 2 nits untuk memberikan pengalaman menonton yang selesa.


Lampu Latar AI secara automatik menyesuaikan tetapan lampu latar sepanjang hari dengan mengkaji corak dan tabiat pengguna menyesuaikan kecerahan secara manual dalam keadaan pencahayaan yang berbeza.


Layar ini juga dilengkapi dengan sensor cap jari generasi ke-3 Oppo, yang menjanjikan untuk memiliki teknologi anti-pemalsuan berasaskan perkakasan, yang dapat membezakan antara cap jari yang nyata dan palsu dengan mengukur reflektifitas kulit manusia, dan beberapa aspek lain.


Reno5 F akan dilancarkan  pada 24 Mac dan Oppo menjanjikan bahawa harga peranti ini akan sangat menarik.

Oppo Menjanjikan Kelajuan Terbaik Reno5 F Oppo Menjanjikan Kelajuan Terbaik Reno5 F Reviewed by thecekodok on 7:00:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.