Osmo, Permainan Pendidikan Berasaskan AI untuk Kanak-kanak

 


Bagi kebanyakan ibu bapa, anda pasti ingin selalu mencari pelbagai mainan pendidikan baru yang dapat membantu mengasah kemahiran belajar anak-anak.


Sering menghadapi tingkah laku anak-anak yang terlalu fokus pada alat mereka, seolah-olah mengasingkan diri dari dunia dan ahli keluarga di sekitarnya.


Ini tentu menjadi semakin teruk semasa pandemi Covid-19, di mana kebanyakan keluarga memilih untuk tidak meninggalkan rumah, dan peraturan pemerintah untuk anak-anak ke sekolah dari rumah melalui alat di rumah.


Osmo menjawab keprihatinan kami sebagai ibu bapa mengenai masa tayangan, kerana Osmo menyediakan perkara berkualiti tinggi dan rawak.


"Dengan menggabungkan dunia digital dengan realiti, anak-anak mendapat rangsangan otak yang aktif, serta mengasah otak kanan mereka untuk membina pemikiran kritis dan kemahiran menyelesaikan masalah."


Berbekalkan bahan untuk STEAM (Sains, Teknologi, Kejuruteraan, Seni, Matematik), Osmo dibungkus dengan cara yang interaktif dan menarik untuk kanak-kanak.


Maklumat, Osmo adalah teknologi dalam dunia pendidikan untuk kanak-kanak berumur 3-12 tahun. Permainan ini mengintegrasikan teknologi kecerdasan buatan (AI) dengan peranti permainan fizikal untuk dimainkan dengan tangan.


Dikemukakan dengan cara yang sederhana dan menyeronokkan, Osmo berjaya membuktikan dirinya sebagai permainan pendidikan terbaik untuk kedua-dua kanak-kanak dengan memenangi Anugerah Penyelesaian untuk Pendidikan Terbaik berasaskan AI di Amerika.


Dian juga melanjutkan, "Osmo dirancang oleh pasukan pakar di bawah pimpinan bekas jurutera Google, Pramod Sharma dan Jerome Scholler, di Palo Alto, California dan telah menerima berbagai penghargaan berprestij."


Selain menyajikan aktiviti STEAM (Sains, Teknologi, Kejuruteraan, Seni, Matematik), Osmo membantu kanak-kanak belajar membaca, mengenali suara (fonik), matematik, komunikasi, keusahawanan, kreativiti, koordinasi motor antara mata dan tangan, serta pelbagai aspek. pendidikan lain.


Berlainan dengan menonton TV di mana tidak ada interaksi langsung, Osmo akan mengajak anak-anak belajar berfikir secara kreatif sambil mencari jalan penyelesaian dalam permainan.


Di samping itu, Osmo mengeratkan hubungan antara anak-anak dan ibu bapa kerana interaksi dan komunikasi semasa bermain dan belajar bersama.

Osmo, Permainan Pendidikan Berasaskan AI untuk Kanak-kanak Osmo, Permainan Pendidikan Berasaskan AI untuk Kanak-kanak Reviewed by thecekodok on 5:43:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.