Pemain Menipu di Chess.com meningkat kerana filem The Queen's Gambit

 


The Queen's Gambit, meningkatkan daya tarikan masyarakat dunia untuk catur. Peningkatan pemain bukan hanya pada catur kuno, tetapi juga catur dalam talian seperti Chess.com, disertai dengan lonjakan penipu di dalamnya.

Peningkatan kecurangan di Chess.com terbukti dari 18.511 akaun yang ditutup pada bulan November, sebulan selepas filem The Queen Gambit dirilis di Netflix. Sebab penutupan akaun berlaku kerana banyak akaun melanggar peraturan Fair Play.


"Kami akan terus mengembangkan teknologi permainan yang adil untuk memastikan bahawa Chess.com tetap menjadi tujuan utama untuk bermain dan belajar catur untuk pemain dari semua peringkat kemahiran," tulis Chess.com Director of Business Development Nick Barto. 19/3/2021).Sejak dilancarkan pada bulan Oktober, The Queen's Gambit telah berjaya menghipnotis penontonnya untuk bermain sukan otak yang penuh strategi ini. Ramai peminat di seluruh dunia memutuskan untuk membeli papan catur.


Goliath Games, yang menyediakan alat catur kepada Walmart, mengalami kenaikan penjualan lebih dari 1,000 peratus. Chess.com juga menetapkan rekod pendaftaran pemain baru hampir setiap hari pada bulan November.


"Baru-baru ini banyak pemain baru mendapati minat mereka untuk catur di Chess.com sejak dilancarkan The Queen's Gambit. Ini membuat kami sangat bersyukur," tulis Barto.


Untuk menangkap curang, laman web ini menggunakan algoritma yang dapat membandingkan pergerakan pemain dengan yang disarankan oleh bot. Malah dapat mengesan ketika pemain menyimpang dari corak permainan biasa mereka.


"Membangunkan sistem untuk mengesan permainan yang adil adalah proses yang kompleks. Chess.com menggunakan teknologi proprietari untuk mewujudkan persekitaran permainan yang selamat dan adil bagi para anggota," tulis Barton.


Teknologi eksklusif ini adalah gabungan kepakaran selama bertahun-tahun dan pelaburan masa dan sumber daya yang ketara.

Pemain Menipu di Chess.com meningkat kerana filem The Queen's Gambit Pemain Menipu di Chess.com meningkat kerana filem The Queen's Gambit Reviewed by thecekodok on 5:58:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.