Pemaju PUBG ke pasukan Esports Indian, apakah tujuannya?

 


Krafton, pemaju permainan Battle Royale, PUB, telah melabur dalam syarikat Esports Nodwin Gaming bernilai 1.6 bilion rupee . Ini menjadikan Krafton mempunyai minoriti saham syarikat.

Sejak pelepasan PUB pada tahun 2016, permainan ini telah berjaya mengambil peminatnya. Belum lagi popularitinya semakin meningkat apabila pemaju berkembang ke telefon bimbit. Mereka mencipta ekosistem eSports yang sangat disokong oleh masyarakat.


Perlawanan mereka berprestij telah diadakan, dan menarik banyak perhatian kepada pemain di seluruh dunia, salah satunya ialah Indonesia. Walau bagaimanapun, ia tidak bermakna perjalanan PUB dalam industri permainan berjalan dengan lancar, memandangkan permainan ini mendapat larangan di beberapa negara seperti India, China, Pakistan, Afghanistan, Nepal, Jordan, Israel dan Iraq.Menghairankan, Krafton dari syarikat dan syarikat Korea Selatan yang bertanggungjawab untuk penciptaan PUBG, telah melabur 1.6 bilion rupee kepada salah satu syarikat eSports di India, permainan Nodwin.


Nodwin Gaming merancang untuk menggunakan dana untuk mempercepat pertumbuhan eSports di Asia Selatan, Timur Tengah dan Afrika dan menyokong beberapa bakatnya. Nilai pelaburan juga digunakan untuk menyediakan teknologi infrastruktur dan teknologi yang lebih baik, dan melaksanakan kejohanan Skala Negara & Antarabangsa.


"Esports akan menjadi tonggak utama pertumbuhan hiburan sukan di masa depan, kerana ia termasuk dalam kategori sukan, hiburan dan teknologi, dan negara-negara seperti India boleh membuatnya berlaku," kata Akshat Rathee, Pengasas & Pengarah Urusan Nodwin Permainan.


Ketua Pegawai Eksekutif Changhan, Krafton, berkata syarikat itu gembira kerana ia bekerjasama dengan permainan Nodwin untuk memajukan ekosistem eSports dengan penglibatan peminat dan pemain di India.


"Melalui kerjasama itu, kami akan melawat pelaburan tambahan di rantau ini untuk merealisasikan komitmen dan dedikasi dalam membangunkan industri permainan video, esport, hiburan dan teknologi tempatan," kata Kim.


Seperti yang kita tahu, pub itu telah diharamkan untuk dibebaskan di India, tetapi Rathee menyampaikan bahawa pembiayaan Krafton di Nodwin Gaming tidak ada kaitan dengan pub yang datang ke India. Menurut pengesan, adakah terdapat satu lagi objek pelaburan? Kongsi dalam lajur Komen.

Pemaju PUBG ke pasukan Esports Indian, apakah tujuannya? Pemaju PUBG  ke pasukan Esports Indian, apakah tujuannya? Reviewed by thecekodok on 5:38:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.