Permulaan Cryptocurrency PayPal

 


Cryptocurrency semakin diminati dan meluas. Perkhidmatan kewangan PayPal juga kelihatan serius untuk mengusahakannya, seperti yang dibuktikan dengan pengumuman rancangan untuk memperoleh Curv, sebuah syarikat permulaan cryptocurrency yang berpusat di Tel Aviv, Israel.

Curv adalah syarikat keselamatan cryptocurrency yang membantu menyimpan aset crypto dengan selamat. Syarikat ini mengendalikan perkhidmatan berasaskan awan yang membolehkan pengguna mengakses dompet crypto tanpa sebarang peranti.


Dikutip dari Slashdot, Curv juga membolehkan pengguna menetapkan polisi yang canggih sehingga tidak ada yang dapat menarik balik aset kripto tanpa semacam persetujuan. Begitu juga, pengguna dapat menyenaraikan kebenaran untuk membuat transaksi biasa lebih mudah.Di sebalik tabir, Curv menggunakan pengkomputeran pelbagai pihak untuk mengendalikan kunci peribadi. Apabila seseorang membuat dompet digital untuk cryptocurrency, kriptografi rahsia dihasilkan terus pada peranti yang dimaksudkan dan pada pelayan Curv.


Setiap kali pengguna cuba memulakan transaksi, sejumlah rahsia kriptografi digunakan untuk menghasilkan kunci peribadi dan awam sepenuhnya. Rahsia kriptografi ini diputar secara berkala sehingga didakwa sangat selamat dan sulit.


PayPal mengatakan pasukan Curv akan bergabung dengan kumpulan cryptocurrency dalam organisasi PayPal. Syarat perjanjian antara keduanya dirahsiakan dan transaksi akan ditutup pada separuh pertama 2021. Calcalist melaporkan bahawa PayPal membayar antara USD 200 juta hingga USD 300 juta untuk pemerolehan tersebut.

Permulaan Cryptocurrency PayPal Permulaan Cryptocurrency PayPal Reviewed by thecekodok on 3:40:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.