Pesawat mewah yang digunakan oleh Jack Ma sebelum menghilang diri


 Jack Ma nampaknya bebas untuk melakukan perjalanan dengan pesawat peribadinya ketika dia hilang selama 3 bulan. Berikut adalah penampilan pesawat.


Untuk menyokong perjalanan perniagaannya, Jack Ma dilaporkan bergantung pada jet jet peribadi mewah Gulfstream G550. Sehingga ketika dia menghilang sehingga sekarang, Jack Ma banyak melakukan perjalanan di China dengan kapal terbang ini. 


Sehingga 2017, hanya ada 550 unit G550 yang dihasilkan dengan harga per unit mencapai USD 61,5 juta


Dengan harga ini, sudah pasti bahawa pesawat ini mempunyai kemudahan kelas tinggi. Semua pesawat Gulfstream mempunyai tingkap bujur ikonik. 


Ini adalah paparan di bilik juruterbang. Semua versi G550 dilengkapi dengan bilik mandi lengkap dengan pancuran mandian, ruang persidangan, ruang makan, ruang kerja dan kawasan rehat awak.


Penampilan dalaman yang mewah. Pesawat ini cukup luas dan boleh memuatkan sehingga 19 penumpang.Dengan enjin jet Rolls Royce, pesawat ini dapat terbang hingga 12,000 km tanpa henti dan mencapai ketinggian hingga 51,000 kaki. 


Dengan harga dan kemewahan yang ditawarkannya, tidak hairanlah bahawa G550 adalah pilihan banyak bos korporat dan selebriti. 


Selain Ma, beberapa pemilik G550 terkenal termasuk Pengerusi Baidu, Li Yanhong; Pemain golf Amerika, Tiger Woods dan ahli perniagaan AS, Mark Cuban. Foto: GulfstreamPesawat ini boleh dirancang untuk mempunyai tempat tidur. Selain dimiliki oleh orang kaya dan terkenal, pesawat ini juga digunakan di beberapa negara sebagai pengangkutan khas untuk tetamu VIP. 


Bilik tidur mewah. Seperti G550 yang digunakan untuk pengangkutan keluarga kerajaan Kuwait dan Presiden Uganda. Foto: Gulfstream

Pesawat mewah yang digunakan oleh Jack Ma sebelum menghilang diri Pesawat mewah yang digunakan oleh  Jack Ma sebelum menghilang diri Reviewed by thecekodok on 8:49:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.