Realme berkata mengenai tuduhan menipu hasil penanda aras AnTuTu

 


AnTuTu mengalahkan Realme GT selama tiga bulan dari senarai telefon teratasnya kerana didakwa mencabul keputusan penanda aras. Realme sendiri menafikan tuduhan ini.

Dalam pernyataan yang diterima , CMO Realme Global Chase Xu mengatakan hasil ujian adalah tepat dan Realme sentiasa komited untuk memberikan pengalaman yang sebenarnya kepada pengguna.


"Skor penanda aras dari Realme GT adalah data yang tepat di bawah versi terbaru AnTuTu Benchmark," kata Xu dalam pernyataan rasminya.


Dia juga mengatakan bahawa ketiadaan piawaian ujian penanda aras menjadikan pemahaman Realme dan AnTuTu berbeza mengenai cara mendapatkan skor penanda aras yang tinggi.


Kerana belum ada kesimpulan akhir, Realme merasakan bahawa penggunaan kata 'menipu' atau 'menipu' adalah penyataan yang salah. Ia lebih suka istilah 'skor tinggi yang tidak disahkan'.


"Selain itu, mengenai masalah pengujian yang diragui kedua-dua pihak, kami telah berkomunikasi secara positif dengan AnTuTu hingga sekarang," jelas Xu.


Sebelum ini, menerusi catatan di Weibo AnTuTu menuduh Realme GT menipu hasil penanda arasnya. Sebelum dilancarkan, Realme menunjukkan hasil penanda aras Realme GT yang mencapai 770,201, jauh lebih tinggi daripada kebanyakan telefon bimbit Snapdragon 888 yang mencetak gol dalam kisaran 710,000 mata.


Setelah secara langsung menguji Realme GT, pasukan AnTuTu menemui beberapa keanehan. Untuk menghasilkan skor penanda aras yang tinggi, telefon ini dikatakan memegang banyak utas yang harus berjalan pada inti CPU kecil hingga dapat berjalan pada inti besar.


Di samping itu, Realme GT juga mengubah gambar JPG yang digunakan oleh AnTuTu untuk ujian UX. AnTuTu mendapati Realme GT melewati beberapa pemprosesan penyahmampatan JPG dan sebaliknya memaparkan gambar berkualiti rendah untuk mengurangkan masa pemprosesan.


Oleh kerana itu, AnTuTu memutuskan untuk mengeluarkan Realme GT dari senarai penanda arasnya selama tiga bulan. Sekiranya Realme mengubah perisian di telefon bimbitnya untuk beroperasi seperti biasa, Realme GT akan dibenarkan masuk semula. Jika tidak, Realme GT akan dilarang secara kekal.

Realme berkata mengenai tuduhan menipu hasil penanda aras AnTuTu Realme berkata mengenai tuduhan menipu hasil penanda aras AnTuTu Reviewed by thecekodok on 9:22:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.