Redmi Note 10 mempunyai skrin Super AMOLED dan kamera 108 MP

 


Xiaomi nampaknya tidak sabar untuk mengumumkan siri Redmi Note 10. Buktinya ialah salah satu yang terbaik ialah memastikan ciri yang dibawakan oleh telefon ini sehari sebelum hari pelancarannya.

Ini adalah Manu Kumar Jain, VP Global Xiaomi, yang mengungkapkan ini. Melalui akaun Twitternya, dia menulis bahawa Redmi Note 10 akan membawa skrin panel Super AMOLED.


"Ini pertama kalinya dalam siri Redmi Note," kicau Manu.


📢 BOOOOM!


Teruja untuk berkongsi bahawa siri # RedmiNote10 akan menampilkan paparan #SuperAMOLED - MASA KE-1 PERNAH DI #RedmiNote! 🔥


Tidak diragukan lagi # 10on10 yang paling banyak dinantikan sepanjang masa!


RT dan kongsi berita epik ini!


Saya ❤️ #Redmi #AMOLED pic.twitter.com/NSlgPAQqSJ


- Manu Kumar Jain (@manukumarjain) 2 Mac 2021


Ya, setakat ini barisan Redmi Note menggunakan panel LCD IPS. Dengan mengadopsi layar Super AMOLED itu membuat peningkatan yang menarik, kerana kualiti layar akan lebih memanjakan mata pengguna.


Tetapi bukan itu sahaja yang membuat Redmi Note 10 memikat. Akaun Twitter Redmi India mengesahkan bahawa telefon bimbit baru akan menawarkan kamera utama 108 MP.


Aada kemungkinan kamera 108 MP hanya akan dimiliki oleh Redmi Note 10 Pro. Kerana foto yang dibocorkan sebelumnya diedarkan menunjukkan bahawa Redmi Note 10 mempunyai kamera utama 64 MP.


Untuk memastikan semua itu, kami sedang menunggu acara pelancaran yang akan diadakan pada 4 Mac. Siri Redmi Note 10 akan membuat penampilan sulung di India, setelah itu akan berkembang ke banyak negara .


Salah satu tanda bahawa Redmi Note 10 telah lulus ujian Direktorat Jenderal (Ditjen) Sumber dan Peralatan Pos dan Teknologi Maklumat (SDPPI) Kominfo dan telah memenuhi Tahap Kandungan Domestik (TKDN) Kementerian Perindustrian.


Dikatakan bahawa Redmi Note 10 akan dikuasakan oleh Snapdragon 678, sementara varian pro akan dikuasakan oleh Snapdragon 750G. Kedua-duanya akan disertakan dengan bateri 5050 mAh dan layar dengan kadar penyegaran 120Hz.


Kedua-dua Redmi Note 10 dan Note 10 Pro akan menggunakan lubang pukulan di bahagian tengah atas. Xiaomi akan menawarkan tiga pilihan warna iaitu Putih, Hijau dan Hitam.

Redmi Note 10 mempunyai skrin Super AMOLED dan kamera 108 MP Redmi Note 10 mempunyai skrin Super AMOLED dan kamera 108 MP Reviewed by thecekodok on 9:08:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.