Resident Evil Sudah 25 Tahun, Terdapat Kejutan Pada April


 Capcom telah mengumumkan ulang tahun ke-25 permainan Resident Evil. Untuk meraikannya, mereka akan mengadakan pameran pada bulan April.

Namun, mereka mengatakan bahawa mereka tidak mempunyai tarikh yang tepat untuk pelancaran acara ini. Capcom juga tidak tahu mahu menunjukkan apa di pameran.


Ada kemungkinan acara itu akan memberikan maklumat baru mengenai permainan Resident Evil di masa depan. Memandangkan showcase sebelumnya, Capcom telah mengumumkan Resident Evil Village yang akan dilancarkan pada 7 Mei 2020.Pada pameran terakhir, Capcom mengumumkan versi runcit yang berbeza untuk Resident Evil Village dan merilis demo Maiden yang mengejutkan yang eksklusif untuk PlayStation 5. Presiden Resident Evil, Pete Fabiano mengatakan, demo berbilang Platform akan keluar pada musim bunga ini.


Mereka juga memperkenalkan mod permainan baru yang disebut Resident Evil: Verse, yang memberikan pengalaman PvP dalam talian baru. Mod permainan ini akan mengeluarkan versi beta pada bulan April untuk semua platform.


Kemudian, bermula dari 7 hingga 11 April 2021, pemain boleh memainkan Resident Evil: Verse di PlayStation 4, Xbox One dan PC yang boleh dimuat turun melalui Steam.


Sebagai sebahagian daripada perayaan ulang tahun, Capcom juga mengumumkan bahawa Resident Evil Village dan Resident Evil 7 akan datang ke Google Stadia. Seri Village akan tersedia di Stadia pada hari yang sama dan Resident Evil 7 akan tiba secara percuma pada 1 April untuk ahli Stadia Pro.


Selama 25 tahun, francais permainan Resident Evil mempunyai tahun yang cukup produktif. Sebagai permulaan, terdapat reboot filem aksi langsung Welcome to Raccoon City yang akan datang, yang diadaptasi dari dua permainan pertama dalam siri ini.


Resident Evil juga mempunyai siri animasi yang akan datang di Netflix yang disebut Resident Evil: Infinite Darkness, yang kembali untuk mengembalikan pengembaraan Claire dan Leon.

Resident Evil Sudah 25 Tahun, Terdapat Kejutan Pada April Resident Evil Sudah 25 Tahun, Terdapat Kejutan Pada April Reviewed by thecekodok on 2:04:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.