Samsung bersedia untuk melancarkan Galaxy S21 FE pada akhir 2021


 Samsung dilaporkan tidak akan melancarkan siri Galaxy Note baru tahun ini. Maklumat ini didedahkan secara langsung oleh Co-CEO Samsung, DJ Koh, pada mesyuarat pemegang saham tahunan di Korea Selatan.


Walaupun Galaxy Note tidak termasuk dalam produk yang dikeluarkan tahun ini, Samsung diketahui telah menyediakan garis masa untuk barisan produk telefon pintar yang lain.


Berdasarkan maklumat ini, barisan produk yang dikemukakan oleh Samsung akan tetap sama dengan tahun sebelumnya.


Memetik maklumat dari SamMobile, Khamis (18/3/2021), salah satu produk yang akan diperkenalkan Samsung pada tahun ini adalah Galaxy S21 FE. Telefon pintar ini dikatakan akan diperkenalkan pada suku keempat tahun 2021.


Sementara pada suku pertama 2021, Samsung diketahui akan melancarkan barisan Galaxy A terbaru kepada umum. Ini sebenarnya telah dibuktikan dengan pengenalan Galaxy A52 dan Galaxy A72.


Kemudian pada suku ketiga tahun ini, terdapat Galaxy Z Fold3 dan Z Flip2. Bersama dengan dua peranti layar lipat, Samsung juga dikatakan akan memperkenalkan smartwatch yang menjalankan Wear OS.


Untuk makluman, berita mengenai Galaxy S21 FE telah didengar sejak bulan lalu. Seperti namanya, model baru ini adalah Galaxy S21 yang lebih berpatutan, mirip dengan Galaxy S20 FE yang juga dilancarkan tahun lalu.


Sebaliknya, kebocoran mengenai Samsung Galaxy S21 FE sebenarnya muncul di internet beberapa waktu lalu.


Memetik Pemacu Saya melalui Gizchina, Ahad (14/2/2021), Galaxy S21 FE akan dilengkapi dengan pemproses Snapdragon 870, RAM 8GB dan memori dalaman 128 GB.


Dari segi bentuknya, varian ini akan serupa dengan reka bentuk siri Galaxy S21 yang mempunyai lubang pukulan di layar untuk kamera selfie 32MP.


Bercakap mengenai skrin, Galaxy S21 FE hadir dengan layar panel FHD + berukuran 6.5 inci, kadar penyegaran 120Hz, dan sensor cap jari yang tertanam di bawah layar.Mengenai kamera belakang, Galaxy S21 FE akan menggunakan tiga lensa, masing-masing mampu 12MP (sudut lebar), 12MP sudut lebar super, dan 8MP (telefoto) dengan kemampuan zoom 3x.


Telefon pintar ini juga mempunyai bateri berkapasiti 4500mAh, dan segera menggunakan Android 10 dengan One UI 2.5.


Menariknya, laporan juga mengatakan bahawa Samsung akan melancarkan Galaxy S21 FE versi 4G. Model ini akan hadir dengan pemproses Exynos 990, dan akan dijual dengan harga yang lebih rendah daripada versi 5G.

Samsung bersedia untuk melancarkan Galaxy S21 FE pada akhir 2021 Samsung bersedia untuk melancarkan Galaxy S21 FE pada akhir 2021 Reviewed by thecekodok on 5:20:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.