Samsung Galaxy A52 atau A72, yang mana satu untuk dipilih?

 


Samsung Galaxy A52 dan A72 telah diperkenalkan secara rasmi di seluruh dunia  . Tetapi mana yang harus anda pilih?

Dari segi penampilan, spesifikasi dan ciri antara Galaxy A52 dan A72 serupa. Hanya beberapa aspek yang menjadikan kedua-dua telefon ini berbeza.


Berikut adalah beberapa pertimbangan untuk memilih:


1. Skrin

Sekiranya anda mahukan skrin yang lebih luas, Galaxy A72 mesti dipilih. Kerana skrin yang anda miliki berukuran 6,7 inci, akan lebih menyeronokkan untuk menonton atau bermain permainan.


Tetapi jika anda mahukan sesuatu yang lebih padat, maka Galaxy A52 adalah pilihan yang tepat. Ukurannya 159.9 x 75.1 x 8.4 mm, menjadikan telefon ini lebih selesa di tangan dan ketika disimpan di dalam poket.


Skrin kedua-dua telefon ini menggunakan panel Super AMOLED dengan resolusi Full HD. Ia mempunyai sokongan kadar penyegaran 90 Hz dan pensampelan sentuhan 180 Hz, sehingga pengalaman menatal dan bermain permainan lebih menyenangkan daripada sebelumnya.


2. Bateri

Sekiranya anda mahukan telefon bimbit yang mempunyai hayat bateri lebih lama, Galaxy A72 boleh dipertimbangkan. Samsung telah memasukkan bateri 5.000 mAh di dalamnya.


Sementara Galaxy A52 mempunyai bateri berkapasiti 4.500 mAh. Tetapi kedua-dua telefon baru ini dilengkapi dengan teknologi pengecasan pantas 25W.


3. Kamera

Perlukan kamera telefoto? Pilihan Galaxy A72 adalah kerana Samsung memasang lensa telefoto 8 MP. Keupayaannya untuk melakukan zoom optik 3x dan Zum Ruang sehingga 30x.


Sekiranya anda lebih suka gambar potret dengan latar belakang bokeh, anda dapat melihat Galaxy A52. Sensor kedalaman 5 MP dipasang di bahagian belakang.4. Nasihat Samsung

Kami telah meminta nasihat daripada Samsung Electronics tentang memilih Galaxy A52 atau A72. Menurutnya, Galaxy A52 sesuai untuk mereka yang ingin memiliki peranti untuk kreativiti tanpa had kerana ia disokong oleh IP68, yang tahan air dan debu.


"Sementara itu, Galaxy A72 adalah pengalaman hebat yang jauh lebih lengkap kerana dari sisi hebat layarnya lebih besar, 6,7 inci. Sehingga pengalaman multimedia lebih luas, ia juga lebih selesa ketika kita bermain permainan," jelasnya .


"Dan sebagai tambahan, bagi kita untuk membuat kandungan, ada lensa telefoto zoom optik 3x 8 megapiksel tambahan. Di mana kita dapat mencari sudut yang lebih luas, lebih lagi, kita dapat membawanya hingga tiga kali atau bahkan menggunakan ruang zoom 30x," katanya membuat kesimpulan.

5. Harga

Pertimbangan terakhir, tentu saja, adalah harga. Kerana ini akan bergantung pada anggaran yang anda ada. Galaxy A52 dan A72 sudah boleh dipesan secara dalam talian, tetapi hanya akan tersedia di kedai-kedai di seluruh negara pada 22 Mac.Samsung Galaxy A52 atau A72, yang mana satu untuk dipilih? Samsung Galaxy A52 atau A72, yang mana satu untuk dipilih? Reviewed by thecekodok on 4:28:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.