Samsung Mungkin Tidak Melancarkan Nota Galaxy Baru, Mengapa?

 


Dalam beberapa bulan kebelakangan ini terdapat khabar angin yang mendakwa bahawa Samsung akan menutup talian Galaxy Note. Namun, Samsung baru sahaja mengesahkan bahawa mereka akan terus mengeluarkan Galaxy Note baru, tetapi tidak pada tahun ini.

Semasa pertemuan tahunan dengan pemegang saham, co-CEO bahagian IT dan mudah alih Samsung, DJ Koh, mengatakan ada kemungkinan vendor Korea Selatan tidak akan melancarkan Galaxy Note tahun ini.


Walaupun garis masa pelancaran Samsung tahun ini tidak menghadirkan Galaxy Note, Koh menekankan bahawa Samsung akan tetap membawa pengalaman S Pen dan merancang untuk melancarkan Galaxy Note baru tahun depan, walaupun jadwalnya berbeza dari tahun-tahun sebelumnya.



"Galaxy Note adalah kategori produk penting bagi kami yang terus disukai oleh pengguna selama 10 tahun terakhir di pasaran global," kata Koh, seperti dikutip oleh ZDNet, Khamis (18/3/2021).


"Jadual pelancarannya mungkin berbeza, tetapi kami akan memastikan bahawa kami tidak mengecewakan pengguna Galaxy Note," lanjutnya.


Komen Koh datang tidak lama setelah Samsung menyuarakan kebimbangan mengenai kekurangan stok semikonduktor yang mula mempengaruhi pengeluaran telefon bimbit. Walaupun kekurangan ini mungkin akan mempengaruhi perniagaan Samsung pada suku berikutnya.


Tetapi kelewatan kelahiran Galaxy Note baru tahun ini nampaknya tidak berkaitan dengan kekurangan cip. Koh mengatakan ini lebih kepada memperkemaskan talian telefon.


Sejak melancarkan Galaxy S21 Ultra yang menyokong stylus S Pen, ada spekulasi bahawa Samsung akan menggabungkan siri Galaxy Note dan Galaxy S untuk mempermudah rangkaian telefon mereka. Tetapi Samsung telah beberapa kali menolak tuntutan ini.


Selain berbicara tentang Galaxy Note, Koh juga menambahkan bahawa Samsung akan memperluas sokongan rangkaian 5G untuk telefon bimbit jarak jauh mulai tahun ini dan melancarkan model khusus wilayah khusus untuk memenuhi permintaan.


Untuk telefon bimbit yang boleh dilipat, Koh mengatakan Samsung berusaha keras untuk meningkatkan kapasiti pengeluaran sehingga dapat menghasilkan sebilangan besar telefon lipat seperti telefon konvensional.


Tahun ini, mereka juga akan meletakkan telefon Galaxy Z Fold yang boleh dilipat sebagai telefon 'super premium', sementara Galaxy Z Flip sebagai telefon yang lebih berpatutan untuk pengguna milenium.

Samsung Mungkin Tidak Melancarkan Nota Galaxy Baru, Mengapa? Samsung Mungkin Tidak Melancarkan Nota Galaxy Baru, Mengapa? Reviewed by thecekodok on 7:10:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.