Selepas Intel, kini giliran Microsoft untuk mengejek Apple

 


Baru-baru ini, Intel melancarkan beberapa iklan baru yang mengejek Apple. Tidak lama kemudian, Microsoft juga mengikuti jejak Intel.

Dalam video pendek yang dimuat naik di Twitter, akaun Microsoft India langsung tidak menyebut nama Apple. Tetapi mereka membandingkan Surface Pro dengan komputer riba dengan rekaan seperti MacBook yang disebut 'BackBook', seperti yang dikutip dari Gadgets Now, Selasa (30/3/2021).


Agak pelik juga apabila melihat Microsoft tidak segera menyebut nama Apple. Sedangkan dalam iklan yang dikeluarkan beberapa bulan yang lalu, Microsoft secara terang-terangan membandingkan Surface Pro 7 dan MacBook Pro.Iklan terbaru ini menyoroti kelebihan Surface Pro, yang sangat fleksibel kerana dapat dikeluarkan dari papan kekunci dan boleh 'meregangkan' dan 'bergoyang'. Kerana mempunyai reka bentuk 2-dalam-1, Surface Pro juga dapat digunakan dalam mod tablet.
Sementara itu MacBook, atau 'BackBook' seperti yang disebut dalam video, sedang ditarik untuk memisahkan layar dari keyboard. Microsoft juga menutup iklannya dengan mengundang 'Upgrade to Surface'.


Menariknya, Microsoft nampaknya tidak ingat bahawa tidak semua peranti pada baris Surface mempunyai reka bentuk yang fleksibel dan dapat dipisahkan dari papan kekunci seperti Surface Pro.


Tidak semua komputer riba Surface mempunyai reka bentuk 2-dalam-1. Contohnya, garis Surface Laptop mempunyai reka bentuk seperti komputer riba konvensional, dan tidak jauh berbeza dengan MacBook.

Selepas Intel, kini giliran Microsoft untuk mengejek Apple Selepas Intel, kini giliran Microsoft untuk mengejek Apple Reviewed by thecekodok on 5:14:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.