Tarikh Pelancaran Realme 8


 Setelah melancarkan siri telefon bimbit peringkat awal , Realme telah mempersiapkan kejutan berikutnya, iaitu siri Realme 8. Realme juga telah menjadualkan acara khas pada 7 April untuk menyambut kedatangan talian telefon bimbit ini.

Ini akan menjadi besar, akan menarik, ia akan benar-benar membuat anda penasaran kerana kami telah menyiapkan 'Pengalaman Lebih Baik 108 MP' pada 7 April.


Pengalaman 108 MP yang dimaksudkan oleh Krisva pastinya merujuk kepada kamera 108 MP yang akan diperkenalkan buat pertama kalinya di Realme 8 Pro. Kamera ini menggunakan sensor ISOCELL HM2 milik Samsung yang menyokong bining piksel 9-in-1 dan zoom tanpa kerugian 3x.Realme juga telah mendedahkan kelebihan kamera ini termasuk zoom in-sensor, mod starry generasi terbaru yang dapat digunakan untuk merakam video timelapse, dan mod tilt-shift yang dapat menghasilkan foto dan video mini.


Pada masa ini tidak banyak yang diketahui mengenai Realme 8 dan Realme 8 Pro. Berdasarkan kebocoran yang beredar, kedua-dua telefon ini akan menjadi telefon bimbit pertengahan pertama dari Realme yang menggunakan paparan AMOLED.


CEO Realme Madhav Sheth juga langsung membocorkan spesifikasi Realme 8 seperti chipset MediaTek Helio G95, bateri 5.000 dengan Dart Charge 30W, dan kamera 64 MP.


Sementara itu, Realme 8 Pro akan membawa kamera 108 MP dan menyokong pengecasan pantas SuperDart 50W yang dapat mengecas bateri sepenuhnya dalam 47 minit. Kedua-dua telefon ini akan menjalankan Realme UI 2.0 berdasarkan Android 11.

Tarikh Pelancaran Realme 8 Tarikh Pelancaran Realme 8 Reviewed by thecekodok on 5:36:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.