Telefon pintar skrin lipat pertama Xiaomi menggunakan engsel yang serupa dengan Galaxy Z Fold 2

 


Pada awal Januari 2021, Xiaomi diketahui telah mendaftarkan panten untuk dua konsep telefon pintar skrin lipat mereka dengan Pentadbiran Harta Intelek Nasional China di China.


Walaupun telah menunjukkan telefon pintar skrin lipat pertama pada tahun 2019, Xiaomi gagal melancarkan siri ini kerana pelbagai pertimbangan, termasuk teknologi dan pasaran yang belum siap.


Walaupun begitu, pelbagai kebocoran maklumat di internet dan telah didaftarkan dengan TENAAA memperkuat Xiaomi untuk mengeluarkan telefon pintar skrin lipat pertamanya dalam masa terdekat.


Berita terkini mengenai telefon pintar skrin lipat Xiaomi ini berasal dari tipter terkenal dalam industri Stesen Sembang Digital.


Memetik dari Gizmochina, Jumat (12/3/2021), pemberi maklumat menunjukkan bahawa telefon pintar skrin lipat Xiaomi akan menggunakan reka bentuk yang serupa dengan Samsung Galaxy Z Fold 2.


Ini termasuk reka bentuk engsel yang akan digunakan Xiaomi untuk telefon pintar skrin lipat pertamanya.


Harga telefon pintar skrin lipat Xiaomi akan dijual lebih murah daripada vendor lain. (Dokumen: Let'sGoDigital)

Tambahan pula, telefon pintar skrin lipat Xiaomi ini dilaporkan akan diumumkan pada bulan Mac 2021 dan dibeli dengan harga yang berpatutan dari telefon lain yang serupa.


Dipetik dari Gizchina, Isnin (1/2/2021), harga telefon pintar layar lipat perdana Xiaomi ini akan dibeli dengan harga yang sangat berpatutan.


Maklumat ini diketahui sejak berlalunya telefon pintar skrin lipat Xiaomi dalam perakuan Kementerian Perindustrian dan Teknologi Maklumat China.


Berdasarkan gambar terbaru yang dibocorkan, peranti ini kelihatan serupa dengan Samsung Galaxy Z Fold 2 dengan konsep skrin utama telefon bimbit dilipat ke dalam.


Walaupun begitu, peranti ini nampaknya tidak mempunyai lubang untuk kamera depan di skrin.


Menurut sumber di China, telefon pintar skrin lipat Xiaomi menggunakan skrin OLED 8.03 inci yang dibekalkan oleh Samsung. Sementara itu, skrin di luar akan berukuran 6,38 inci.

Telefon pintar skrin lipat pertama Xiaomi menggunakan engsel yang serupa dengan Galaxy Z Fold 2 Telefon pintar skrin lipat pertama Xiaomi menggunakan engsel yang serupa dengan Galaxy Z Fold 2 Reviewed by thecekodok on 4:43:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.