Tencent Membuat Permainan Bersaing untuk Genshin Impact?

 


Sebagai syarikat permainan gergasi, Tencent terus menghasilkan permainan yang mempunyai kualiti yang sangat baik. Tencent dikhabarkan akan menyajikan permainan yang serupa dengan Genshin Impact.

Tencent Games Studios mulai memperluas jangkauannya dengan anak syarikatnya, TiMi Studios, sebagai tokoh utama untuk penciptaan Call of Duty Mobile dan Pokemon Unite.


TiMi Studios kini merancang permainan AAA. Mereka juga membuka kekosongan untuk mengerjakan projek menggunakan Unreal Engine 5. Rencana Tencent nampaknya merupakan kemajuan besar bagi syarikat untuk berkembang ke pelbagai platform, seperti PC dan konsol, setelah kejayaan permainan mudah alih .
Setakat ini, projek tersebut belum mempunyai tajuk untuk diungkapkan kepada orang ramai. Walau bagaimanapun, dipercayai bahawa permainan ini kemudiannya akan menggunakan konsep dunia terbuka seperti Genshin Impact dan akan dilancarkan di PC, konsol dan peranti mudah alih.


"TiMi Tencent, pembangun Honor of Kings, Call of Duty: Mobile & Pokeom Unite, kini sedang membuka permainan dunia terbuka AAA menggunakan Unreal Engine 5 di PC, konsol dan mudah alih," tulis Daniel Ahmad, penganalisis kanan di Niko Partners, dalam akaun Twitter peribadinya.


Dari soalan yang dikemukakan oleh peminat mengenai konsep permainan seperti Genshin Impact, dia mengesahkannya.


"Ya, konsepnya seperti Genshin Impact, tetapi permainan ini lebih kepada penembak," kata Daniel Ahmad.


Untuk makluman, TiMi Studios didirikan pada tahun 2018, dengan sokongan lebih dari 3,000 orang di seluruh Shenzhen, Chengdu, Shanghai, Los Angeles dan lokasi baru dibuka di Seattle. TiMi Studios juga berperanan dalam membantu Activision mencapai tahun kewangan terbesarnya pada tahun 2020 melalui kejayaan Call of Duty: Mobile.


Menurut anda, adakah permainan dunia terbuka AAA dalam projek terbaru TiMi Studios akan popular di telefon bimbit seperti Call of Duty: Mobile? Kongsi pendapat anda di ruangan komen.

Tencent Membuat Permainan Bersaing untuk Genshin Impact? Tencent Membuat Permainan Bersaing untuk  Genshin Impact? Reviewed by thecekodok on 5:04:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.