TikTok untuk Melancarkan Ciri Sembang Kumpulan?


 Platform perkongsian video TikTok dilaporkan akan melancarkan ciri pemesejan atau sembang kumpulan tahun ini. Maklumat ini dihantar oleh sumber dalaman yang tidak mahu dikenali.

Sumber itu mengatakan bahawa syarikat China ByteDance, yang merupakan pembangun TikTok, merancang ciri sembang kumpulan yang akan menjadikan TikTok lebih banyak aplikasi interaksi sosial.


Sebenarnya, ciri ini telah menjadi sebahagian daripada TikTok versi Cina, iaitu Douyin sejak 2019.


Fungsi sembang kumpulan akan membantu TikTok membuat pengguna di aplikasi lebih lama. Sebelum ini, TikTok juga telah memperluaskan penawaran streaming langsung dan e-dagang dan sembang kumpulan akan membolehkan para influencer berhubung dengan peminat dengan lebih mudah.


Malangnya TikTok tidak memberikan respons terhadap laporan tersebut.


"ByteDance mengadakan perbincangan dalaman tahun lalu mengenai memperkenalkan ciri sembang kumpulan tetapi menangguhkan banyak kemas kini setelah aplikasi itu mendapat tentangan dari pentadbiran Trump dan dilarang di India," kata sumber kedua.


"Saat ini sedang dinilai kapan dan di mana sembang kumpulan akan dilancarkan di TikTok," lanjutnya.

TikTok untuk Melancarkan Ciri Sembang Kumpulan? TikTok untuk Melancarkan Ciri Sembang Kumpulan? Reviewed by thecekodok on 4:14:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.