Uji Beta Global Xiaomi MIUI 12.5 untuk Telefon Pintar Mi, Redmi dan Poco

 


Xiaomi secara rasmi mempersembahkan fasa kedua ujian beta global untuk antara muka MIUI 12.5. Kini pengguna telefon pintar Xiaomi yang sebelumnya tidak termasuk dalam fasa pertama ujian beta global MIUI 12.5 dapat mengambil bahagian.


Harap maklum, langkah pendaftaran pertama untuk beta global MIUI 12.5 tidak menyentuh telefon pintar popular seperti Redmi Note 8, Redmi Note 9 Pro, Redmi Note 8T, Redmi Note 9s, Redmi K20, Xiaomi Mi 10 Lite, Xiaomi Mi 9 Lite, dan yang lain.


Kini, sebilangan telefon pintar Xiaomi, Redmi dan Poco dapat mengambil bahagian dalam ujian beta global MIUI 12.5.


Dipetik dari Gizchina, Sabtu (13/3/2021), aplikasi pengujian beta global MIUI 12.5 dibuka hingga 31 Mac 2021. Pengguna yang dapat mengambil bahagian adalah pemilik telefon pintar berikut:


- Mi 11 (global, Eropah)


- Mi 10 Pro (global, Eropah, India)


- Mi 10 (global, Eropah, India)


- Mi 10 Lite (global, Eropah)


- Mi 9 (global, Eropah)


- Mi 9T Pro (global, Eropah)


- Mi Note 10 Lite (global, Eropah)

- Mi 9 SE (Eropah)


- Mi 9 Lite (global, Eropah)


- Redmi K20 Pro (India)


- Redmi Note 10 Pro (global, Eropah)


- Redmi Note 10 Pro / Pro Max (India)


- Redmi Note 9T (Eropah)


- Redmi Note 9S (global, Eropah)


- Redmi Note 9 Pro (India)


- Redmi 9 Power (India)


- Redmi Note 8 Pro (global, Eropah, India)


- Redmi Note 8T (Eropah)


- Poco F2 Pro (global, Eropah, India)


- Poco M3 (global, India)


- Poco X2 (India)


Sebuah syarikat teknologi dari China, Xiaomi akan menghadirkan telefon pintar dengan kemampuan pemproses Snapdragon 888 pertama. Diduga, telefon pintar yang akan diluncurkan adalah siri Mi 11.


Namun, tidak ada waktu peluncuran yang pasti ketika telefon pintar ini dapat dibeli oleh pengguna. Dengan kehadiran Mi 11, Xiaomi telah meningkatkan pilihan telefon pintar kelas unggulan untuk pengguna.


Sebelumnya, Xiaomi berkolaborasi dengan Qualcomm dalam menyediakan telefon pintar Mi 10 dan Mi 10T yang menggunakan teknologi Snapdragon 865.


Xiaomi selalu berkomitmen untuk menghadirkan inovasi terbaru kepada pengguna, yang menjadi fokus segala yang telah dilakukan. Nantikan pengumuman terbaru dari Xiaomi .


Untuk makluman, Snapdragon 888 adalah inovasi Qualcomm untuk menghasilkan pengalaman premium bagi pengguna. Terdapat sejumlah peningkatan prestasi dan kecekapan kuasa hingga 25 peratus berbanding generasi sebelumnya.

Uji Beta Global Xiaomi MIUI 12.5 untuk Telefon Pintar Mi, Redmi dan Poco Uji Beta Global Xiaomi MIUI 12.5 untuk Telefon Pintar Mi, Redmi dan Poco Reviewed by thecekodok on 4:26:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.