Xiaomi Redmi Note 10 Dilancarkan, HP jarak pertengahan dengan Skrin AMOLED

 


Xiaomi mengeluarkan telefon bimbit terbarunya , iaitu siri Redmi Note 10. Yaitu telefon bimbit kelas menengah dengan skrin AMOLED dan kamera 108 megapiksel.

Terdapat dua siri yang dikeluarkan oleh Xiaomi, iaitu Redmi Note 10 dan Redmi Note 10 Pro. Kedua-dua telefon ini menggunakan skrin AMOLED, dengan sejumlah perbezaan pada varian Redmi Note 10 Pro yang lebih mahal.


Ini adalah lompatan terbesar kami untuk seri Redmi Note, yaitu dengan menggunakan layar AMOLED. Siri Redmi Note 10 juga hadir sebagai pemutus dalam penetapan standard telefon bimbit kelas menengah. Juga untuk menjawab keperluan Mi Fans.


Walau bagaimanapun, siri telefon ini tidak selalu memperjuangkan skrin AMOLED, kerana terdapat sejumlah ciri hebat lain. Seperti kamera 108 megapiksel dan kadar penyegaran 120Hz (pada Redmi Note 10 Pro), dan dua pembesar suara untuk meningkatkan kualiti suara ketika menonton video atau mendengar muzik.


Perbezaan utama antara Redmi Note 10 dan Note 10 Pro adalah kadar penyegaran skrin yang mencapai 120Hz dan kadar pengambilan sentuh 240Hz, standard HDR10 untuk layar, dan tahap kecerahan layar yang lebih tinggi. Skrin versi Pro sedikit lebih besar, iaitu 6,67 inci berbanding 6,43 inci.


Sistem pada Chip (SoC) yang digunakan berbeza, Redmi Note 10 menggunakan Snapdragon 678 sementara Redmi Note 10 Pro menggunakan Snapdragon 732G. Kamera belakang versi Pro mempunyai resolusi 108MP untuk kamera utama, sementara varian bukan Pro hanya 48 megapiksel.


Kapasiti bateri keduanya hampir terpaut, 5020 mAh pada versi Pro dan 5,000 mAh pada versi bukan Pro. Kedua-duanya boleh diisi semula dengan pengecas 33W yang termasuk dalam pakej penjualan.

Xiaomi Redmi Note 10 Dilancarkan, HP jarak pertengahan dengan Skrin AMOLED Xiaomi Redmi Note 10 Dilancarkan, HP jarak pertengahan dengan Skrin AMOLED Reviewed by thecekodok on 7:26:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.