5 Tapak untuk Menonton Streaming Drama Korea yang Sah, Tidak Mahal!

 


Menonton penstriman drama Korea yang sah kini tidak lagi membimbangkan. Pelbagai laman streaming dalam talian menyediakan pelbagai pakej yang murah, alias mesra di poket penonton dari Ginseng Country.

Bagi anda yang mesti selalu dikemas kini dengan episod terbaru Vincenzo, laman streaming sah adalah jawapannya. Kualitinya pasti lebih baik dan tentunya peranti lebih selamat daripada perisian hasad.Jadi, apakah laman streaming untuk menonton drama Korea secara sah? Inilah senarai!


1. Netflix

Sudah jelas bahawa Netflix adalah laman web yang pasti menjadi pilihan kebanyakan peminat tontonan Korea dan Barat.


Netflix juga memberikan kelonggaran kepada pelanggannya, sama ada mereka ingin menonton melalui telefon bimbit atau televisyen.


Kemudahan lain menggunakan Netflix ialah pelanggan dapat menyimpan rancangan yang mereka mahu terlebih dahulu, sehingga mereka dapat menontonnya nanti.


Pakej yang disediakan oleh Netflix boleh didapati dari telefon bimbit hingga premium. Julat harganya cukup berpatutan, pelanggan Netflix hanya perlu membelanjakan dan boleh berhenti berlangganan pada bila-bila masa.


2. Iflix

Mempunyai nama yang serupa dengan Netflix, Iflix juga merupakan alternatif untuk streaming drama Korea yang boleh anda cuba.


Iflix sangat mudah diakses dari pelbagai peranti, bukan hanya melalui televisyen, Iflix dapat digunakan melalui telefon pintar, tablet, atau bahkan komputer riba.


Untuk dapat melanggan Iflix, pelanggan perlu mendaftarkan diri terlebih dahulu, tetapi tidak perlu risau kerana prosesnya sangat mudah.


Iflix juga sangat berpatutan walaupun di poket pelajar, dengan bayaran langganan bermula dari IDR 39,000.


3. Viu

Sebagai pakar drama Korea, tentu saja Viu adalah salah satu laman streaming drama Korea yang terkenal. Viu juga memberikan kepraktisan kepada pelanggannya yang ingin menonton di mana sahaja.


Untuk dapat melanggan Viu, anda perlu memuat turun aplikasi terlebih dahulu melalui Playstore.


Bagi mereka yang suka menonton pelbagai rancangan dari Korea Selatan seperti Running Man, 2 Days 1 Night, dan sebagainya, Viu adalah pilihan yang tepat. Pelbagai episod rancangan pelbagai Korea disajikan dengan kemas kini hebat di sini.


4. GoPlay

Selain itu, ada GoPlay yang merupakan saudara kepada aplikasi teksi motosikal dalam talian Gojek, tetapi menyediakan perkhidmatan streaming untuk pelbagai negara.


Untuk dapat menonton drama Korea melalui GoPlay, pelanggan perlu memuat turun aplikasi terlebih dahulu melalui Playstore dan mendaftarkan akaun untuk berlangganan.


Tidak kurang fleksibel daripada aplikasi atau laman streaming lain, anda juga dapat memuat turun drama Korea yang ingin anda tonton dan simpan untuk kemudian.


Bagi mereka yang suka menonton drama Korea semasa menaiki pengangkutan awam atau semasa menunggu, GoPlay adalah salah satu pilihan yang tepat.


5. Viki

Bagi mereka yang masih ingin menonton drama Korea tetapi tidak mahu membayar yuran langganan, Viki adalah jawapannya.


Untuk dapat menonton drama Korea, anda hanya perlu membuka laman web dan menonton streaming.


Walaupun menyediakan kemudahan tontonan percuma, pelanggan Viki juga dapat melanggan. Sudah tentu ada faedah tambahan bagi mereka yang membayar yuran langganan.


Penonton yang memilih program langganan akan mendapat tayangan tanpa gangguan atau tanpa iklan.


Viki juga menyediakan rancangan yang sangat dikemas kini. Anda boleh menonton Penthouse 2 di sini!


Kini terdapat banyak pilihan untuk menonton streaming drama Korea yang sah. Ayuh, pilih yang sesuai!

5 Tapak untuk Menonton Streaming Drama Korea yang Sah, Tidak Mahal! 5 Tapak untuk Menonton Streaming Drama Korea yang Sah, Tidak Mahal! Reviewed by thecekodok on 8:36:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.