Aplikasi PlayStation Mencapai 100 Juta Muat turun di Play Store

 


Konsol terbaru Sony, PlayStation 5, masih merupakan konsol yang sukar didapat, malah jarang berlaku. Namun, data terbaru menunjukkan bahawa aplikasi PlayStation telah mencapai 100 juta muat turun di Google Play Store.

Pencapaian ini merupakan catatan sejarah bagi Sony kerana aplikasi tersebut hanya menyokong konsol PS4 dan PS5. Oleh itu, memandangkan PS5 belum mempunyai banyak pengguna, kebanyakan muat turun kemungkinan akan datang dari pengguna PS4.


Sony mula secara konsisten menawarkan potongan besar pada permainan PS4 setelah pelancaran PS5, ini tentunya dapat menarik lebih banyak pengguna.


Telah diketahui bahawa aplikasi PlayStation untuk Android memberikan pengguna akses mudah ke kedai Sony PlayStation di mana permainan dapat dibeli. Oleh itu pengguna tidak perlu memasuki kedai melalui konsol, hanya dengan menggunakan telefon pintar.


Aplikasi PlayStation dianggap sangat penting bagi pemain Sony PlaySation, tetapi ada kes di mana Sony merancang semula aplikasi terbaru dan mendapat kritikan dari peminatnya. Akibatnya Sony terpaksa memperkenalkan semula ciri senarai keinginan lama.


Aplikasi PlayStation tersedia secara percuma di Play Store. Terdapat juga versi iOS untuk pengguna iPhone.


Walaupun versi iOS mempunyai penilaian yang lebih tinggi daripada versi Android, tidak ada maklumat mengenai jumlah muat turun aplikasi PlayStation di iOS.

Aplikasi PlayStation Mencapai 100 Juta Muat turun di Play Store Aplikasi PlayStation Mencapai 100 Juta Muat turun di Play Store Reviewed by thecekodok on 3:29:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.