Apple Mengadakan WWDC 2021 Pada 7 Jun, Masih Dalam Talian


 Apple mengumumkan bahawa 2021 Worldwide Developer Conference (WWDC) akan diadakan pada 7 hingga 11 Jun. Sama seperti tahun lalu, acara ini akan diadakan kerana pandemik COVID-19.

Pembangun yang ingin mengambil bahagian dalam acara ini juga boleh mendaftar secara percuma, tanpa membayar sebarang bayaran. Dalam pengumuman itu, Apple tidak memberikan banyak perincian tetapi mereka berjanji bahawa WWDC akan menjadi yang terbesar kali ini.


"Kami berusaha untuk menjadikan WWDC21 yang terbaik dan terhebat bagi kami, dan dengan senang hati menawarkan alat baru kepada pemaju Apple untuk menyokong mereka membina aplikasi yang mengubah cara kita hidup, bekerja dan bermain," kata Naib Presiden Hubungan Pembangun Seluruh Dunia untuk Apple, Susan Prescott, seperti dikutip dari The Verge, Rabu (31/3/2021).WWDC biasanya digunakan oleh Apple untuk memamerkan sistem operasi terbarunya. Jadi acara ini akan memberi tumpuan untuk mengumumkan kemas kini ke iOS 15, macOS 12, watchOS 8, dan lain-lain.


Tetapi tidak jarang bagi Apple untuk menyediakan pengumuman perkakasan yang mengejutkan. Seperti WWDC tahun lalu di mana mereka mengumumkan cip M1 untuk menggantikan cip Intel yang digunakan di Mac.


Di WWDC 2019, Apple juga mengumumkan Mac Pro baru, dan di WWDC 2017 mereka mengumumkan pembesar suara pintar HomePod, iMac baru, dan iPad Pro 10.5 inci.


Khabar angin mengatakan bahawa Apple akan melepaskan beberapa peranti baru sebelum WWDC 2021. Sebagai contoh, iPad baru diramalkan akan diumumkan pada bulan April.


Syarikat Cupertino, yang berpangkalan di Amerika Syarikat juga masih dalam proses peralihan garis Macnya ke Apple Silicon, jadi ada kemungkinan acara ini akan menjadi tempat pengumuman iMac dan MacBook Pro terbaru dengan cip M1.

Apple Mengadakan WWDC 2021 Pada 7 Jun, Masih Dalam Talian Apple Mengadakan WWDC 2021 Pada 7 Jun, Masih Dalam Talian Reviewed by thecekodok on 6:10:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.