Axioo Dapat Lesen Chromebook


 Axioo mendapat lesen dari Google untuk membuat produk Chromebook, yang akan dikeluarkan dalam waktu terdekat untuk menyokong aktiviti pembelajaran jarak jauh (PJJ).


"Tidak semua jenama boleh mendapatkan lesen ini, komitmen kami untuk membuat produk berkualiti telah mendapat kepercayaan dan sokongan penuh dari Google sehingga kami dapat memiliki lesen rasmi untuk dapat mempersembahkan Chromebook berkualiti terbaik .


Chromebook Axioo dirancang untuk membantu aktiviti PJJ, dan dilengkapi dengan Pengurusan Peranti Chrome, dan diklaim dapat menjadikan proses pengajaran dan pembelajaran lebih mudah kerana ia dilakukan melalui peranti yang ringkas, bersepadu, dan mudah digunakan.


Mereka juga berjanji bahawa produk Chromebook mereka tidak kurang berkualiti daripada produk lain dari jenama antarabangsa. Axioo sendiri telah mengeluarkan berbagai notebook ejak pertama kali ditubuhkan pada tahun 2004.


Selain Google, Axioo Chromebook juga disokong sepenuhnya oleh pemproses Intel dan Axioo juga bekerjasama dengan Quanta Computer, yang merupakan pengeluar notebook terkemuka di dunia. Dengan sinergi ini, Axioo mempunyai keyakinan untuk mempersembahkan Chromebook.


Chromebook ini didakwa praktikal dan tidak terlalu berat untuk dibawa kerana mempunyai pegangan yang memudahkan untuk dibawa. Selain itu, Chromebook juga dilengkapi dengan kamera web yang dapat dimainkan, dan tentu saja, menggunakan sistem operasi Chrome OS.


Mengenai spesifikasi, Chromebook ini menggunakan pemproses Intel Celeron N4020, RAM DDR4 4GB, penyimpanan eMMC 32GB, skrin 11.6 inci, USB 3.0, dan WiFi ac / b / g / n. 

Axioo Dapat Lesen Chromebook Axioo Dapat Lesen Chromebook Reviewed by thecekodok on 4:32:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.