Baru! OPPO A74 5G dengan Teknologi 5G Terdapat di Flash Sale Shopee


 Penggunaan teknologi dalam telefon pintar semakin berkembang dari masa ke masa, menjadikan persaingan pasaran telefon pintar semakin ketat. Tidak mahu kalah dengan bersaing di era penyambungan 5G yang cerdas, OPPO menghadirkan peranti telefon pintar yang menyokong rangkaian 5G dengan harga yang berpatutan.

Seperti diketahui, telefon pintar dengan sokongan untuk sambungan 5G umumnya mempunyai julat harga yang cukup tinggi. Oleh itu, OPPO dengan siri A74 5G lebih unggul kerana pengguna dapat menikmati telefon pintar dengan sokongan rangkaian terpantas di dunia tanpa perlu mengeluarkan banyak perbelanjaan.


Tidak hanya unggul dengan sambungan 5G, OPPO A74 5G juga dilengkapi dengan pelbagai ciri lengkap untuk menyokong sepenuhnya semua aktiviti pengguna, dari melayari, streaming, hingga permainan. Berikut adalah kelebihan OPPO A74 5G yang sangat lengkap dan sesuai untuk menjadi rakan kongsi terbaik anda pada tahun 2021.1. Persembahan


Dilihat dari pemproses sahaja, OPPO A74 5G telah dimuat naik dengan penggunaan pemproses Qualcomm® Snapdragon ™ 480 5G yang ditanam untuk pertama kalinya dalam siri A dari OPPO. Sokongan pemproses ini dikatakan membawa pengalaman permainan baru untuk pengalaman multimedia kepada pengguna.


Bukan hanya itu, OPPO A74 5G juga menyediakan kapasiti RAM 6GB dan ROM 128GB yang besar untuk menyokong keperluan pengguna. Prestasi peranti ini juga diperkaya dengan teknologi Dirac 2.0. Teknologi ini membolehkan peranti unggulan terbaru dari OPPO memberikan kualiti suara seperti kesan suara Dolby untuk memaksimumkan pengguna ketika streaming video, lagu, dan bermain permainan.


2. Skrin


Dari segi penampilan, OPPO A74 5G dilengkapi dengan spesifikasi skrin yang menyokong aktiviti melayari untuk menjadikan permainan lebih istimewa. OPPO A74 5G mempunyai dimensi layar 6,49 inci dengan Skrin Warna Hiper 90Hz yang menjadikan pengguna dapat melihat foto dan video lebih terang dan lebih jelas. Teknologi Hyper Color Screen juga membantu menampilkan gambar dalam ketepuan dan ketepatan warna yang lebih tajam daripada garis siri A sebelumnya.


Sementara itu, visual skrin FHD telefon pintar dengan rekaan lubang punch tunggal juga mempunyai Refresh Rate 90Hz dan kadar pengambilan sentuhan 180Hz untuk memberikan respons sentuhan yang lebih baik, terutama ketika bermain permainan atau melayari halaman media sosial.


3. Bateri


Menyokong keperluan kuasa pada era penyambungan 5G yang pantas dan sentiasa disambungkan, OPPO melengkapkan peranti A74 5G dengan kapasiti bateri 5000MAh yang besar yang mempunyai jangka hayat satu setengah hari.


Bukan hanya itu, OPPO A74 5G juga menyertakan ciri Battery Guard. Fungsi ini dapat menyesuaikan pengisian berdasarkan kebiasaan tidur pengguna dan memastikan bahawa telefon tidak menjadi panas semasa mengecas sehingga lebih selamat.


OPPO juga melengkapkan peranti ini dengan kemampuan pengecasan pantas, iaitu melalui Pengecasan Pantas 18W yang dapat mengecas 68% telefon bimbit hanya dalam 60 minit.


4. Keselamatan


OPPO A74 5G memberikan keselamatan maksimum dengan ciri Privasi Pembantu yang disediakan oleh ColorOS 11.1. Ciri ini didakwa dapat menjaga keselamatan dan keselamatan data peribadi dan privasi pengguna.


Di samping itu, terdapat ciri Safe Safe yang dapat menyimpan fail data dengan selamat di OPPO HeyCloud. Kewujudan ciri storan ini memudahkan pengguna mengambil fail atau data sekiranya peranti tersebut hilang.


Sementara itu, OPPO juga memberikan keselamatan tambahan bagi pengguna yang cenderung berkongsi atau meminjamkan telefon bimbit kepada rakan dan keluarga. Pengguna dijamin tidak perlu risau tentang data peribadi mereka dengan App Lock. Fungsi ini akan membantu melindungi aplikasi dengan menggunakan kata laluan. Dengan ciri keselamatan ini, pengguna dapat meminjamkan peranti mereka dengan bebas tanpa memberikan maklumat peribadi.


5. Kamera


OPPO juga tidak melepaskan prestasi hebat peranti ini dengan kualiti kamera yang berkualiti. Peranti ini disokong dengan Kamera AI 48MP AI yang merangkumi kamera utama 48MP, kamera sudut lebar 8MP, kamera hitam dan putih 2MP (mono), dan kamera makro 2MP. Sementara itu, bagi anda yang gemar mengambil gambar selfie, OPPO A74 5G mempunyai kamera depan 16MP yang jelas.


Kamera utama 48MP ini memberikan kemampuan resolusi gambar yang sangat tinggi. Di samping itu, penggunaan kamera ini juga disokong oleh algoritma resolusi super untuk menghasilkan 108MP Ultra-Clear Images dengan kejelasan tahap retina untuk merakam momen kebersamaan dengan baik.


Tunggu apa lagi? Segera dapatkan telefon pintar OPPO A74 5G eksklusif di Flash Sale Shopee.

Baru! OPPO A74 5G dengan Teknologi 5G Terdapat di Flash Sale Shopee Baru! OPPO A74 5G dengan Teknologi 5G Terdapat di Flash Sale Shopee Reviewed by thecekodok on 4:00:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.