Ciri Peta Apple Lebih Canggih untuk Bersaing dengan Peta Google

 


Apple terus mengemas kini perkhidmatan peta dalam taliannya, Peta Apple, dengan ciri dan alat baru yang menjadikannya lebih dekat dengan popularitinya daripada pesaingnya Peta Google.

Ubergizmo, Khamis (1/4/2021) kemas kini ke Peta Apple ini memperkenalkan kemampuan untuk memperlihatkan kelajuan kamera di peta sehingga pemandu tahu dan kapan mereka harus memperlahankan kenderaan untuk kemungkinan menghindari tiket.


Ketersediaan awal fitur kamera laju masih terbatas seperti yang diharapkan, tetapi sekarang nampaknya ada laporan baru yang mendakwa bahawa fitur tersebut telah diluncurkan ke negara lain.


Pada pelancaran awal, ia hanya terhad kepada negara-negara di AS, UK dan Ireland, tetapi sekarang dalam laporan baru mendakwa bahawa fitur tersebut kini tersedia di Australia, Austria, Belgia, Brazil, Belanda, Selandia Baru, Norway, Sweden dan Taiwan.


Peratusan ini masih sangat kecil di dunia tetapi kerana maklumat ini mungkin berasal dari sumber orang ramai, Apple memerlukan sedikit masa untuk mengumpulkan semua maklumat tersebut.


Pengguna yang ingin mencuba ciri ini boleh beralih ke perkhidmatan pemetaan atau navigasi yang berbeza seperti Peta Google atau Waze kerana kedua-duanya mempunyai ciri yang serupa termasuk kemampuan untuk melaporkan kemalangan atau peninjauan polis.

Ciri Peta Apple Lebih Canggih untuk Bersaing dengan Peta Google Ciri Peta Apple Lebih Canggih untuk Bersaing dengan Peta Google Reviewed by thecekodok on 5:48:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.