Elon Musk memberi petunjuk tentang makhluk asing, mengutip kualiti foto UFO


 Adakah makhluk asing wujud? Elon Musk memberikan jawapan melalui meme yang menampilkan grafik ringkas. Pendapat ini malah menarik perhatian Jack Dorsey bos Twitter untuk menekan butang 'suka'.

"Hujah paling kuat terhadap makhluk asing," tulisnya dengan meme yang disertakan. Meme pada dasarnya menyatakan bahawa walaupun resolusi kamera semakin baik setiap tahun, foto UFO masih sama kualiti, tetapi tidak ada peningkatan.


Tweet ini oleh CEO SpaceX dan Tesla mendapat lebih daripada 452.3 ribu suka, 43.4 ribu retweet, dan 3.411 tweet petikan.Hujah paling kuat terhadap alien pic.twitter.com/eF2FFZpJQE


- Elon Musk (@elonmusk) 23 Mac 2021


Tweet Musk muncul selepas spekulasi mengenai maklumat yang dimiliki oleh kerajaan AS mengenai UFO. Pada akhir bulan lalu, kru penerbangan American Airlines melihat peninjauan UFO.


"Kami mempunyai sesuatu di atas kami," kata juruterbang dalam transmisi radio.


"Saya tidak suka mengatakan ini, tetapi penampilannya seperti objek silinder panjang yang hampir seperti peluru berpandu. Bergerak sangat pantas dan tepat di atas kita," sambungnya.


Sejumlah netizen memberi reaksi Elon Musk seperti yang dipetik dari Fox Business, Khamis (1/4/2021).


"Jelas dan akhirnya Elon Musk telah membuktikan bahawa kehidupan hanya dapat wujud di Bumi (dan bukan di planet lain) berdasarkan fakta yang tidak dapat ditolak bahawa kualiti kamera terus meningkat sejak beberapa tahun kebelakangan ini," kata WildWilly7.


"Walaupun saya tidak percaya bahawa ada makhluk asing dari luar Bumi, kemungkinan kehidupan pintar di tempat lain sebenarnya cukup baik. Terdapat berbilion galaksi, masing-masing dengan berbilion bintang. Walaupun terdapat pecahan mikroskopik pecahan planet yang dapat menyokong kehidupan, masih banyak, berbilion bintang, "jawab perspektif abadi.


Bagaimana dengan anda, percaya pada makhluk asing atau tidak?

Elon Musk memberi petunjuk tentang makhluk asing, mengutip kualiti foto UFO Elon Musk memberi petunjuk tentang makhluk asing, mengutip kualiti foto UFO Reviewed by thecekodok on 5:59:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.