Hari April 4 April Pelik, Viral dan Ramai yang Percaya!

 


April Fool Days atau April Fool Days menampilkan pelbagai helah pelik perut yang pelik - tetapi sebilangan orang masih boleh mempercayai! Salah satunya ialah Koleksi Mark Zuckerberg X H&M, di mana H&M akan mengeluarkan koleksi pakaian dengan kerjasama Mark Zuckerberg.

Berikut adalah empat lelucon April Mop yang menjadi viral dan mengejutkan orang ramai, seperti dikutip dari The National News, Khamis (1/4/2021):


1. Ubat gigi Burger King

Syarikat makanan segera gergasi Burger King memang terkenal kerana sering memberikan barang-barang ganjil kepada orang ramai. Salah satunya adalah prank ubat gigi Burger King yang dikatakan mempunyai rasa Whopper, menu andalan BK.


Prank tahun 2017 mengatakan 'Whopper Toothpaste' akan mewujudkan rasa ikonik Whopper dan menggabungkannya dengan bahan aktif untuk kesihatan gigi dan gusi yang optimum.


2. Mark Zuckerberg x H&M

Pada tahun 2016, laman web parodi bernama MarkforHM.com tiba pada Hari April Mop. Mereka melancarkan kerjasama khas antara jenama fesyen H&M dan pengasas Facebook Mark Zuckerberg.


Koleksi Mark Zuckerberg x H&M menampilkan satu set tujuh t-shirt kelabu dan seluar jeans. Malah laman web ini menyertakan foto Zuckerberg di pelbagai acara dengan memakai t-shirt dan seluar jeans yang serupa.


3. Penghantaran ekspres menggunakan helang

Platform membeli-belah dalam talian Namshi mengumumkan pada tahun 2019 bahawa ia akan melancarkan penghantaran Falcon Express, sebuah perkhidmatan berkuasa elang baru.


"Dengan kecepatan 390 km per jam, burung dijamin akan mendapatkan bungkusan anda dalam tiga jam dari pesanan," kata laman web itu.


Penyampaian ekspres berasaskan helang Nashshi platform membeli-belah dalam talian mengumumkan pada tahun 2019 bahawa ia akan melancarkan penghantaran Falcon Express, perkhidmatan baru yang menggunakan eagle Penyampaian prank ekspres menggunakan helang. Foto: Namshi

"Armada terbang sekarang adalah anggota penuh pasukan penghantaran kami dan akan dihantar ke udara untuk menyampaikan bungkusan kecil dengan berat kurang dari 500 g," sambungnya. Sudah tentu jenaka ini dipuji besar di media sosial.


4. Troli untuk melayani penumpang Etihad Airways

Etihad Airways pada tahun 2019 memperkenalkan Air-Cart, sebuah troli terbang yang tidak lagi mengganggu perjalanan penumpang ke kabin semasa perkhidmatan makan. Sudah tentu ia hanya gurauan.


"Pernah terjebak di lorong semasa layanan makan? Memperkenalkan Etihad Air-Cart. #NeverBeStuckAgain," syarikat penerbangan itu tweet, bersama dengan video itu, yang telah ditonton lebih dari 56,000 kali.


Pernah terjebak di lorong semasa makan?

Memperkenalkan Etihad Air-Cart. # NeverBeStuckAgain pic.twitter.com/fnjPEzCNVB


- Etihad Airways (@etihad) 1 April 2019

Hari April 4 April Pelik, Viral dan Ramai yang Percaya! Hari April 4 April Pelik, Viral dan Ramai yang Percaya! Reviewed by thecekodok on 5:44:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.