Ini adalah Tarikh Pelancaran Global Asus Zenfone 8


 Setelah kebocoran di internet, teka-teki pelancaran Asus Zenfone 8 akhirnya terungkap. Syarikat teknologi Taiwan telah mengumumkan jadual kelahirannya.

Melalui laman web rasminya, Asus memaklumkan bahawa Zenfone 8 akan dilancarkan pada 13 Mei jam 01.00 waktu Taipei . Acara ini akan diadakan secara dalam talian memandangkan masih ada wabak.


Asus tidak menyebutkan perincian spesifikasi yang akan dibawakan oleh Zenfone 8., tetapi mereka mengesahkan telefon tersebut akan menjadi "Big on Performance" dan "Compact in Size".


Big on Performance memimpin chipset untuk digunakan. Merujuk pada kebocoran, Zenfone 8 akan dilengkapi dengan Snapdragon 888.


Dengan landasan dapur ini, telefon bimbit Asus baru memperoleh skor tinggi dalam ujian Geekbench. Dalam ujian teras tunggal, ia mendapat 1124, sementara multi-teras mendapat 3669. Skor ini tidak jauh berbeza dengan talian telefon bimbit Snapdragon 888 yang lain.


Sementara Compact in Size membawa ke Zenfone 8 Mini. Telefon ini akan membawa skrin 5.9 inci. Walaupun prestasinya kecil, ia akan meningkat, kerana Zenfone 8 juga dilengkapi dengan Snapdragon 888 yang digabungkan dengan 16GB RAM.


Telefon ini juga akan mengecas 30W. Untuk mengabadikan detik ini, Zenfone 8 Mini akan membawa kamera utama Sony IMX686 64MP bersama dengan modul Sony IMX663 baru.


Sementara itu, Zenfone 8 akan membawa empat kamera. Komposisi itu adalah kamera utama IMX686 64MP, 12MP Sony IMX663, 24MP OmniVision OV24B1Q dan modul telefoto 8MP OmniVision OV08A.


Semua telefon bimbit siri Zenfone 8 diharapkan dapat mengemas layar OLED dengan resolusi Full HD +. Mengikuti trend, Asus melengkapkan semua perantinya dengan kadar penyegaran 120Hz.


Selain dari Zenfone 8 dan 8 Mini, ada desas-desus bahawa Asus akan memperkenalkan Zenfone Flip. Mana tidaknya, kami akan membuktikannya pada acara pelancaran bulan depan.

Ini adalah Tarikh Pelancaran Global Asus Zenfone 8  Ini adalah Tarikh Pelancaran Global Asus Zenfone 8 Reviewed by thecekodok on 4:31:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.