IPhone 12 Mini adalah telefon Apple yang paling tidak popular

 


Secara semula jadi, jika iPhone 12 Mini dianggap gagal sehingga Apple tidak berniat meneruskannya pada tahun 2022. Kerana laporan penyelidikan terbaru mendedahkan bahawa iPhone 12 Mini adalah telefon bimbit Apple yang paling tidak popular.

Laporan itu dikeluarkan oleh firma penyelidikan pasaran Consumer Intelligence Research Partners (CIRP). Mereka mengatakan bahawa bahagian pasaran keempat-empat model iPhone 12 mencapai 64% daripada semua penjualan iPhone di AS pada suku pertama 2021.


Hanya bahawa tidak ada empat model yang benar-benar menguasai pasaran Oleh kerana pasaran didominasi oleh iPhone 11 yang dikeluarkan pada tahun 2019, telefon ini menyumbang 24% dari penjualan.


CIRP juga mendedahkan iPhone 12 Mini sebagai yang paling tidak popular. Jualannya lebih rendah daripada iPhone XR yang dikeluarkan pada 2018, dan iPhone SE, yang jauh lebih murah.


Berdasarkan grafik, iPhone 12 Mini menyumbang kurang dari 5% pembelian. Sementara itu, iPhone SE dan iPhone XR masing-masing menyumbang 7% dan 9%.


CIRP menyatakan bahawa permintaan untuk iPhone 12, iPhone 12 Pro, dan iPhone 12 Pro Max cukup konsisten dengan penjualan masing-masing menyumbang 20% ​​daripada penjualan iPhone AS.


CIRP menyimpulkan bahawa pelanggan Apple kini lebih suka iPhone yang lebih besar. Walaupun beberapa tahun yang lalu banyak pelanggan mencari peranti yang bersaiz kompak.

IPhone 12 Mini adalah telefon Apple yang paling tidak popular IPhone 12 Mini adalah telefon Apple yang paling tidak popular Reviewed by thecekodok on 4:47:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.