Jam tangan pintar Oase Horizon W1, yang dapat mengukur suhu badan


Oase melancarkan smartwatch terbarunya, aka smartwatch . Jam pintar yang disebut Horizon W1 ini mempunyai banyak ciri kesihatan, salah satunya adalah meter suhu badan.

Oase Horizon W1 mempunyai badan yang nipis dan ringan dengan badan yang diperbuat daripada bahan aloi zink. Skrin sentuh menggunakan panel LCD IPS berukuran 1.28 inci dengan resolusi 240 piksel dan dilindungi oleh Tempered Glass 2.4D.


"Ini bukan hanya untuk melapisi atau melindunginya dari goresan, tetapi juga untuk membuat penamat Horizon W1 lebih menarik," kata Kevien Willieady, Ketua Pelatih Produk Oase pada pelancaran Oase Horizon W1 di Jakarta, Isnin (26/4 / 2021).


Jam tangan pintar ini dilengkapi dengan empat ciri kesihatan utama, iaitu sensor untuk memantau suhu badan, degup jantung, tekanan darah dan tahap oksigen darah.


Kevien mengingatkan bahawa ciri kesihatan pada jam tangan pintar ini tidak boleh menjadi ukuran kesihatan dan tidak boleh menjadi alat diagnostik.


Untuk aktiviti sukan, Horizon W1 menyokong 24 model sukan. Tidak perlu risau kalau jam pintar disimbah keringat atau hujan kerana Horizon W1 dilengkapi dengan IP67 yang menjadikannya kalis air hingga kedalaman 1 meter selama 30 minit.


Horizon W1 boleh disambungkan ke telefon bimbit menggunakan sambungan Bluetooth 5.0 dan aplikasi Glory Fit. Dengan sambungan ini, bateri 160mAh yang digunakan oleh jam tangan ini dapat menjadi lebih efisien dan dapat bertahan hingga 7-10 hari dalam penggunaan biasa.


Pada masa ini Oase Horizon W1 hanya tersedia dalam warna hitam dengan tali TPU..


The Oase Horizon W1 akan tersedia di kedai Oase rasmi di Shopee dari 27-30 April 2021.

Jam tangan pintar Oase Horizon W1, yang dapat mengukur suhu badan Jam tangan pintar Oase Horizon W1,  yang dapat mengukur suhu badan Reviewed by thecekodok on 4:23:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.