Mendedahkan Masa Depan iPhone Termurah

 


Garis iPhone SE sinonim dengan saiz skrin yang lebih kecil dan harga yang berpatutan. Tetapi khabar angin terbaru mengatakan bahawa telefon bajet dari Apple ini akan menggunakan skrin yang lebih besar pada masa akan datang.

Penganalisis DSCC Ross Young baru-baru ini memberikan kebocoran bahawa iPhone SE 2022 masih akan menggunakan skrin 4,7 inci seperti pendahulunya dan dilengkapi dengan 5G pada rangkaian sub-6GHz. Tetapi setahun kemudian, iPhone SE akan diperbaiki.


Young berkata iPhone SE 2023 akan mempunyai skrin 6.1 inci. Layar ini juga akan membawa reka bentuk lubang punch, dan tidak seperti kedudukan iPhone 12 semasa, seperti yang dikutip dari 9to5Mac, Isnin (5/4/2021).Ini bermaksud iPhone SE 2023 tidak akan mengikuti reka bentuk takuk seperti iPhone lain. Seperti diketahui, reka bentuk iPhone SE semasa masih menggunakan bezel yang cukup besar di bahagian atas dan bawah skrin, dengan butang Utama di bawah.


Kebocoran dari Young mengikuti apa yang dilaporkan oleh penganalisis Ming-Chi Kuo bulan lalu. Pada masa itu, Kuo mengatakan bahawa iPhone SE 2022 akan mempunyai sokongan 5G dan reka bentuk skrin 4.7 inci. Tetapi Kuo tidak mengatakan bahawa iPhone SE akan mengadopsi reka bentuk lubang punch pada tahun 2023.


Kuo juga mengatakan bahawa iPhone 14 Pro dan iPhone 14 Pro Max, yang akan dilancarkan pada tahun 2022, akan membuang reka bentuk takik dan beralih ke reka bentuk lubang-pukulan. Melihat khabar angin ini, masuk akal bagi Apple untuk meneruskan reka bentuk lubang ke barisan iPhone seterusnya yang dikeluarkan pada tahun 2023.


Tetapi ramalan ini masih sangat jauh dan maklumat yang dikongsi Young sangat terhad. Oleh itu, kita harus menunggu cukup lama untuk membuktikan kebenaran.


Sementara itu, Apple tidak mungkin melancarkan iPhone SE baru tahun ini dan pengganti iPhone SE (2020) baru akan dilancarkan pada tahun 2022. Nasib iPhone SE Plus yang telah lama dikhabarkan masih belum jelas.

Mendedahkan Masa Depan iPhone Termurah Mendedahkan Masa Depan iPhone Termurah Reviewed by thecekodok on 6:49:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.