Pencipta Clubhouse Sudah Dapat Menjana Wang

 


Clubhouse mempunyai ciri baru yang membolehkan kami membayar pencipta kandungan. Aplikasi audio sosial ini juga boleh digunakan untuk menjana wang.

Dipetik dari The Verge, Selasa (6/4/2021), ini adalah fungsi pengewangan pertama yang dipasang secara langsung dalam aplikasi Clubhouse. Setakat ini, Clubhouse tidak mengenakan potongan pendapatan, jadi pencipta kandungan Clubhouse dapat memperoleh 100% keuntungan yang dibayar kepada mereka.


Namun, tidak semua pengguna Clubhouse dapat memanfaatkan fungsi ini. Clubhouse akan melancarkan ketersediaannya secara beransur-ansur sehingga dapat digunakan oleh semua pengguna. Pada masa ini, ciri ini hanya dimulakan dengan pengguna tertentu secara terhad.Untuk membayar pencipta kandungan di Clubhouse, pengguna dapat mengetuk profil orang tersebut, kemudian mengetuk 'Kirim Wang', kemudian pilih jumlah wang yang akan dihantar. Terdapat bayaran tambahan dalam bentuk pentadbiran kad kredit atau debut yang digunakan.


Bayaran ini dibayar kepada Stripe, yang merupakan rakan pemprosesan pembayaran Clubhouse. Kemudian, ketika pengguna pertama kali mengirim wang kepada pencipta kandungan, Clubhouse akan meminta pengguna memasukkan kad kredit atau debit.


Berita mengenai fungsi pengewangan ini muncul hanya beberapa minggu selepas Clubhouse mengumumkan program pemecut untuk pencipta pertamanya, yang disebut Clubhouse Creator First. Program ini akan melibatkan 20 pembawa acara dan pencipta kandungan untuk membantu mereka membina penonton dan mengewangkan acara mereka.


Program ini, ditambah dengan fungsi pembayaran, akan memberi peluang kepada pencipta untuk bekerja. Mereka juga akan merasa lebih selesa di rumah dan tidak akan mudah beralih ke platform lain yang kini bersaing untuk meniru Clubhouse.

Pencipta Clubhouse Sudah Dapat Menjana Wang Pencipta Clubhouse Sudah Dapat Menjana Wang Reviewed by thecekodok on 6:55:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.