Pendapatan Q1 2021 Samsung Melambung 45%


 Awal tahun ini, Samsung Electronic melancarkan telefon pintar terbarunya dengan lebih pantas, Galaxy S Series, di mana salah satu jenisnya Galaxy S21 telah membantu meningkatkan penjualan Samsung.

Samsung mengalami lonjakan 45% pada suku pertama 2021 berkat penjualan yang kuat dari rangkaian telefon pintar dan perkakas rumah.


Kesan pandemik COVID 19 juga merupakan faktor peningkatan permintaan untuk pelbagai produk elektronik pengguna dengan margin tinggi. Ini membantu syarikat meningkatkan pendapatan.


Permintaan tinggi seperti ini menyebabkan kekurangan cip global dan komponen lain. Tetapi Samsung menyatakan penurunan pendapatan untuk bahagian chipnya disebabkan oleh taufan yang menghentikan pengeluaran di kilang AS.


Dalam laporan Reuters, memetik beberapa penganalisis yang mendakwa bahawa keuntungan operasi untuk syarikat teknologi Korea Selatan pada suku itu dijangka meningkat menjadi 9,3 triliun won, sekitar USD 8,2 miliar. Ini akan menandakan tahap pendapatan operasi tertinggi Samsung untuk suku pertama sejak 2018.


Samsung dianggarkan menguasai sekitar 23% pasaran global pada suku tersebut, berkat pelancaran itu dan harga yang lebih rendah daripada biasa untuk peranti premiumnya. Itu dibandingkan dengan 20% bahagian pasaran pada suku yang sama tahun lalu dan 16% bahagian pasaran pada suku sebelumnya ketika Apple mengeluarkan iPhone 12

Pendapatan Q1 2021 Samsung Melambung 45% Pendapatan Q1 2021 Samsung Melambung 45% Reviewed by thecekodok on 6:03:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.